In het seizoen: Knolselderij spread voor op brood
Isabel Boerdam

In het seizoen: Knolselderij spread voor op brood

zondag 04 februari 2018
Deze knolselderij spread is weer eens iets anders dan je avocado spread of hummus. Dit gezonde smeersel is vullend en smaakvol door alle verse groentes en smaakmakers. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Goed voor 20 sandwiches
180 gram aardappel
180 gram knolselderij
Halve avocado
2 tl olijfolie
Teentje knoflook
2 tl vers gesneden bieslook
8 cornichons in kleine stukjes
Snufje zout en peper
½ tl citroensap
Brood of crackers

Bereidingswijze
Zet de aardappels en knolselderij in een pan met net voldoende water. De groentes hoeven niet volledig onder water te staan. Kook de groentes ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn. Wanneer de groentes gaar zijn kan je ze gaan pureren en mixen met een staafmixer. Prak de avocado en meng erdoorheen. Voeg heel langzaam de olijfolie toe aan het mengsel. Pers de knoflook en voeg samen met de bieslook en cornichons door het mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper. Knijp als laatst een citroen boven het mengsel uit. Let erop dat dit niet te veel is. Toast je broodje of beleg een cracker met de heerlijke frisse spread.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.