Dit gerecht kan altijd, of het nu een doordeweekse dag is of een speciale gelegenheid. Knolselderijpuree met geroosterde groenten is een feestje op je bord. Dit recept komt uit het kookboek ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega’ waar verschillende weekmenu’s en recepten in staan die je helpen makkelijk af te vallen en ook nog is vegetarisch en koolhydraatarm zijn. Wil je nou ook wat minder koolhydraten eten? Dan is dit recept misschien wat voor jou!
Ingrediënten
voor 2 personen
1 knolselderij geschild in kleine blokjes
400 ml groentebouillon
30 ml slagroom
zout en peper
voor de gegrilde groente
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 bospeen, julienne
1 sjalot, in kwarten
1 bosje peterselie, fijngesneden
250 g champignons, in plakjes
3 el olijfolie
2 el balsamico crema
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de blokjes knolselderij in een pan met de groentebouillon op middelhoge temperatuur in 25 minuten gaar.
3. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in het midden van de oven.
6. Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie en 2 eetlepels balsamico crema.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA
Bol.com | Libris
Angela Zamboni
25,95 | Kosmos Uitgevers
Ingrediënten
voor 2 personen
1 knolselderij geschild in kleine blokjes
400 ml groentebouillon
30 ml slagroom
zout en peper
voor de gegrilde groente
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 bospeen, julienne
1 sjalot, in kwarten
1 bosje peterselie, fijngesneden
250 g champignons, in plakjes
3 el olijfolie
2 el balsamico crema
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de blokjes knolselderij in een pan met de groentebouillon op middelhoge temperatuur in 25 minuten gaar.
3. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in het midden van de oven.
6. Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie en 2 eetlepels balsamico crema.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA
Bol.com | Libris
Angela Zamboni
25,95 | Kosmos Uitgevers
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.