...

Knolselderijpuree met geroosterde groenten

door | 22 jun 2023 | De Hippe Vegetariër, knolselderij, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht kan altijd, of het nu een doordeweekse dag is of een speciale gelegenheid. Knolselderijpuree met geroosterde groenten is een feestje op je bord. Dit recept komt uit het kookboek ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten Vega’ waar verschillende weekmenu’s en recepten in staan die je helpen makkelijk af te vallen en ook nog is vegetarisch en koolhydraatarm zijn. Wil je nou ook wat minder koolhydraten eten? Dan is dit recept misschien wat voor jou!

Ingrediënten
voor 2 personen
1 knolselderij geschild in kleine blokjes
400 ml groentebouillon
30 ml slagroom
zout en peper

voor de gegrilde groente
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 bospeen, julienne
1 sjalot, in kwarten
1 bosje peterselie, fijngesneden
250 g champignons, in plakjes
3 el olijfolie
2 el balsamico crema

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de blokjes knolselderij in een pan met de groentebouillon op middelhoge temperatuur in 25 minuten gaar.
3. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Hussel alle groenten door elkaar. Rooster de groenten in 25 minuten gaar in het midden van de oven.
6. Giet de knolselderij af. Schenk de slagroom erbij en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de knolselderijpuree over twee borden en dan de groenten over de puree. Garneer met peterselie en 2 eetlepels balsamico crema.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lekker afvallen met minder koolhydraten VEGA
Bol.com | Libris
Angela Zamboni
25,95 | Kosmos Uitgevers

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Knolselderijpuree met geroosterde groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt