...

Kokoskoolraap met bulgur, regenboogwortelsalade en muntyoghurt

door | 2 okt 2019 | koolraap, Recepten, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is de maaltijdbox van De Krat ideaal! De box bevat duurzaam eten met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Deze maaltijdbox wordt bij jou thuis bezorgd! Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor kokoskoolraap met bulgur, regenboogwortelsalade en muntyoghurt!

Ingrediënten
Voor 4 personen
45 minuten bereidingstijd
600 g koolraap
500 g regenboogpeen
1 rode peper
4 el verse munt
4 el verse koriander
2 el citroensap
1 banaansjalot
1 tl korianderpoeder
2 tl kurkumapoeder
1 tl gemberpoeder
1/4 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
200 g bulgur
200 g volle yoghurt
60 g rozijnen
50 g geraspte kokos
100 g pinda’s
1 el balsamicoazijn
6 el olijfolie (extra vierge)
olie om te bakken
400 ml water
1 el sojasaus
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de koolraap doormidden en dan in plakken van max(!) 1 cm. Schil de plakken met een dunschiller. Houd 1/4 apart en snijd de rest in kleine blokjes van 1 cm. Rasp de achtergehouden 1/4 met een grove rasp.
  2. Rasp ook de peen. Snijd de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit) en voeg toe. Hak de munt en koriander fijn en meng van beide de helft door de geraspte groenten. Meng ook het citroensap, balsamico azijn en 2/3 van de olijfolie extra vierge erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snipper de sjalot. Hou 2 el apart en fruit de rest in wat olie in een wok. Voeg de koolraapblokjes en specerijen toe. Voeg na een paar minuten een scheut water toe en laat de koolraap in ca. 15 min. zachtjes gaar stoven (voeg zo nodig meer water toe).
  4. Zet 50 gram bulgur per persoon op in 100 ml water per persoon. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken.
  5. Maak de yoghurt aan met wat zout, peper en de rest van de munt.
  6. Voeg de rozijnen, kokos en sojasaus toe aan de koolraap en laat nog 5 min. op een laag pitje stoven. Rooster intussen de pinda’s in een droge koekenpan.
  7. Voeg de achtergehouden sjalot, samen met een beetje olijfolie, nog een kneepje citroensap, peper en zout en de rest van de koriander bij de bulgur als die gaar is (giet indien nodig af).
  8. Maak de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda’s, bulgur, wortelsalade en muntyoghurt.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokoskoolraap met bulgur, regenboogwortelsalade en muntyoghurt
Published On
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 3 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Latest posts by Lauren Kreijger (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt