Bloemkoolsalade
Lieske van der Waals

Bloemkoolsalade

zaterdag 07 augustus 2021
Salade is het kookboek van Janneke Philippi en staat bomvol heerlijke saladerecepten! In haar studententijd ontdekte Janneke bloemkoolsalade, waarmee je snel een berg salade kon maken en perfect uitkwam met het maandbudget. Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke vegetarische bloemkoolsalade. De rode peper, verse kruiden en limoen geven de milde bloemkoolsmaak pit en frisheid. Lees hier hoe je deze topper zelf maakt!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kleine bloemkool
2 sjalotten
125 gram crème fraîche
sap van 1 limoen
1 flinke eetlepel mayonaise
1 rode peper
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
2 takjes munt
olijfolie extra vierge

Bereidingswijze
1. Snijd de stronk en de groene bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool klein. Snipper de sjalot.
2. Doe de bloemkool en de sjalot in een schaal. Voeg de crème fraîche, het limoensap, de mayonaise en 4 eetlepels water toe. Schep goed om.
3. Snijd de rode peper in ragfijne ringetjes. Stop met snijden zodra je bij de zaadjes komt: wrijf nu de peper tussen de handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper verder in ringetjes.
4. Rasp de knoflook boven de bloemkool. Hak de peterselie en de blaadjes van de takjes munt fijn. Schep de kruiden met de rode peper door de bloemkoolsalade. Breng op smaak met zout en peper.
5. Besprenkel de salade voor het serveren met extra vierge olijfolie. Smakelijk!

Heb jij dit recept of een ander recept uit Salade gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Salade
Janneke Philippi
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806006
Prijs: €24,99

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.