...

Koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn

door | 15 apr 2023 | broccoli, De Hippe Vegetariër, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept voor koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn is een heerlijk alternatief voor de traditionele risotto gemaakt met rijst. Door de rijst te vervangen door fijngehakte bloemkool, wordt het koolhydraatgehalte verlaagd en wordt het gerecht lichter en gezonder. De toevoeging van kastanjechampignons en rozemarijn geeft een heerlijke smaak en aroma aan dit gerecht. Het is een perfecte keuze voor een smakelijk en voedzaam diner. Volg de onderstaande stappen om deze eenvoudige en smakelijke koolhydraatarme bloemkoolrisotto te bereiden.

Ingrediënten
voor 4 personen
2 stengels bosui, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, in ringen
800 g bloemkoolrijst
500 g kastanjechampignons, in plakjes
15 g rozemarijn, fijngesneden
200 ml plantaardige room
100 ml witte wijn
100 ml groentebouillon
2 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee. Blus af met witte wijn en voeg de helft van de bouillon, de plantaardige room en de bosui toe. Laat de bloemkoolrisotto zonder deksel circa 3-5 minuten op middelhoog vuur koken totdat vrijwel al het vocht is verdampt. Roer af en toe door.
2. Voeg de rest van de bouillon en de plantaardige melk erbij en laat de bloemkool nog eventjes doorkoken totdat je een risotto-achtige textuur ziet.
3. Bak ondertussen de kastanjechampignons met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak en schep een gedeelte van de champignons door de risotto heen.Zet het vuur nu uit en schep de bloemkoolrisotto in mooie diepen borden. Besprenkel de risotto met het sap van de citroen. Garneer met de gebakken champignons en de overgebleven rozemarijn.

Welke vegetarische koolhydraatarme recepten maak jij graag of heb jij al geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koolhydraatarme bloemkoolrisotto met kastanjechampignons en rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

2 Reacties

  1. Wiedeke

    Klinkt lekker, is er iets waarmee ik de witte wijn kan vervangen?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hi Wiedeke, je kunt witte wijn vervangen door bouillon 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt