Krieltjessalade met zeekraal en radijs
Lieske van der Waals

Krieltjessalade met zeekraal en radijs

woensdag 24 april 2019
De lente is begonnen! De zon schijnt, de vogeltjes tsjirpen, de bloemetjes groeien en wij zijn bijgekomen van Pasen. Tijd voor frisse gerechten die passen bij deze tijd van het jaar met in de hoofdrol: aardappels! Dit jaar is het Power to the Pieper! Je wordt meteen vrolijk van deze frisse salade met krieltjes, zeekraal en radijs die je kunt eten tijdens de lunch, kunt meenemen naar een picknick of kunt serveren bij een barbecue. Wij zijn klaar voor de lente met deze krieltjessalade met zeekraal en radijs!

Ingrediënten
Voor 4 personen
bereiding: 25-30 minuten

Voor de salade:
600 g krieltjes, in plakjes
150 g radijs, steeltje eraf en in vieren
80 g zeekraal
10 g dille, fijngesneden
1 mespunt zout

Voor de dressing:
7 el milde yoghurt
3 el olijfolie
sap van 1 citroen
2 el platte peterselie
2 el bieslook
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de gesneden krieltjes in een pan met ruim kokend water en een mespunt zout in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

  2. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine en blend totdat de yoghurt, kruiden en olijfolie goed gemengd zijn. Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Meng in een ruime kom de aardappelschijfjes met de radijs, zeekraal, dille en yoghurtdressing. Hussel goed en breng op smaak met zout en peper.

  4. Serveer in een grote schaal of verdeel over 4 borden. Smakelijk!


Op zoek naar meer recepten met aardappels? Kijk voor meer aardappelrecepten op aardappels.nl

Power to the Pieper! Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet aardappelgerecht? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.