Kruidige hutspot met de vegetarische UNOX rookworst
Isabel Boerdam

Kruidige hutspot met de vegetarische UNOX rookworst

maandag 05 november 2018
Jullie hebben het vega-wereldnieuws van vorige maand natuurlijk allang gehoord: UNOX heeft een vegetarische rookworst op de markt gebracht! HOE TOF! Ik vind het fantastisch dat UNOX als rookworst-guru nu ook aan de vega's denkt. En dat vroeg natuurlijk om een bijpassend gerecht: kruidige hutspot, dus met een Indiase knipoog en een échte rookworst, maar dan vegetarisch. Wie wil?!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
1 UNOX vegetarische rookworst
600 g aardappelen, geschild en in blokjes
600 g wortels, geschild en in plakjes
4 bosui, in dunne plakken
1 tl komijnzaad, gemalen
½ tl korianderzaad, gemalen
1 el kurkuma
zout en peper 


Hoe maak je deze vegetarische hutspot?

  1. Zet de aardappel voor driekwart onder water samen met de wortel. Voeg een snufje zout toe aan het kookwater en kook de groenten gaar in 25 minuten.

  2. Giet de groenten af, voeg de groentebouillon toe en stamp tot een puree.

  3. Haal de UNOX rookworst uit de verpakking, maar laat de worst wel in het plastic omhulsel zitten. Leg de rookworst een kwartier in heet, maar niet kokend water. Haal de worst uit het plastic omhulsel en laat hem 30 seconden rusten alvorens het aansnijden.

  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de bosui 4 minuten, tot deze glazig is en begint te verkleuren. Voeg de komijn, koriander en kurkuma toe aan de pan, roer het geheel goed door elkaar en bak nog 2 minuten mee. Voeg de puree toe aan de pan en roer alles nog een keer door elkaar.

  5. Verdeel de puree over de borden, snijd de rookworst in plakken en verdeel over de stamppot. Serveer direct.


Smakelijk!

Heb jij de vegetarische UNOX rookworst al geproefd? Wat vind je ervan? Laat het ons weten in een reactie via het blog, Facebook, Instagram of Twitter. Wij zijn benieuwd!

7 Reacties

Helaas moet ik me aansluiten bij de minder enthousiaste reacties. Wij hebben hem ook onlangs geprobeerd, naar aanleiding van een uitzending van de keuringsdienst van waarde, maar helaas. Echt niet lekker. Zowel de structuur, als de smaak. Niet fijn!!

11:56 19 januari 2024

Hoi Petra, wat jammer! De smaken verschillen heel erg inderdaad, maar je hebt het wel geprobeerd!

11:56 19 januari 2024

Wij hebben deze Unox rookworst laatst geprobeerd maar wij vonden hem echt niet te eten!

11:56 19 januari 2024

Unox had deze rookworst al een paar jaar geleden ontwikkeld, las ik ergens, maar ze waren nog niet tevreden over het eindresultaat. Geen idee wat ze sindsdien gedaan hebben... Wij hebben hem geprobeerd maar vonden hem niet lekker. Weinig smaak en wat zurig. Tel daarbij op de forse prijs, voor ons genoeg redenen om hem niet meer te kopen.

11:56 19 januari 2024

Het hutspot recept ga ik zeker maken maar dan niet met de Unox worst aangezien ik die al eerder geprobeerd heb want hij is erg smakeloos ! De Garden Gourmet Rookworst is voor mij nog steeds de lekkerste van smaak.

11:56 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.