Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui
Lieske van der Waals

Kruidige Pulled Oats quesadilla’s met paprika en rode ui

dinsdag 18 juni 2019
Wij vieren de komst van de nieuwste vleesvervanger Pulled Oats van Gold&Green met quesadilla’s! De Pulled Oats van Gold&Green zijn ein-de-lijk verkrijgbaar in Nederland en toen wij dit hoorden, renden wij naar de winkel! Want wij zaten met smart te wachten op een alternatief voor vlees op basis van haver. De komst mag gevierd worden én wel met Pulled Oats quesadilla’s.

BREAKING NEWS!
Dat de havertrend van Scandinavië over zou komen naar Nederland, is je vast niet ontgaan. Wij verklapten namelijk al eerder de Nordic food trends én vertelden je meer over haver. En nu is het eindelijk zo ver! We hebben een nieuwtje: er komt een plantaardig alternatief voor vlees op de Nederlandse markt op basis van haver. Wij zijn dan ook ontzettend enthousiast dat wij Pulled Oats sinds 10 juni in de Albert Heijn hebben gespot. Pulled Oats is dus gemaakt op basis van haver. Haver? Ja, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten om precies te zijn. Dit zorgt ervoor dat Pulled Oats voor 30% uit plantaardige eiwitten bestaat. Met een kleine toevoeging van olie, zout en water vormen deze ingrediënten samen de nieuwste vleesvervanger: Pulled Oats in de smaken Naturel en Tomaat.

 

 

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Gold&Green Pulled Oats Naturel
8 tortilla wraps
1 paprika, in kleine blokjes (van 1 cm)
1 rode ui, fijngesneden
250 g geraspte kaas
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl uienpoeder
125 ml zure room
zonnebloemolie
zout en peper



Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de paprika en rode ui ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Pulled Oats samen met paprikapoeder, cayennepoeder, komijn, gemalen korianderzaad en uienpoeder toe aan de pan en roerbak ongeveer 5-6 minuten.

  2. Verdeel de tortilla wraps over het aanrecht en verdeel de Pulled Oats over één helft van een wrap. Verdeel hier kaas over en vouw de wrap dubbel. Herhaal deze stap bij de overgebleven tortilla wraps.

  3. Verhit één of meer koekenpannen op het vuur en bak in elke pan 1-2 quesadilla’s (hoeveel quesadilla’s in de pan passen, hangt af van de grootte van de koekenpan). Bak de quesadilla’s 5 minuten en draai ze halverwege de kooktijd een keer om. Zodra de kaas gesmolten is, haal je de quesadilla uit de pan. Serveer de warme quesadilla’s met zure room of andere favoriete dipsausjes. Wacht niet te lang met eten, warm zijn ze het lekkerst!


Ken jij Pulled Oats al? Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten of verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.