Lekker Fred: shakshuka
Lauren Kreijger

Lekker Fred: shakshuka

donderdag 16 januari 2020
Naar recept

Vorige week lieten wij jullie kennismaken met het nieuwe kookboek Lekker Fred. Dit boek is geschreven door Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjeze Fur! In dit boek vind je recepten die niet alleen goed zijn voor het lichaam, maar vooral ook voor de ziel. Want wat werkt er nou beter na een lange dag zwoegen dan een goed bord eten? Vandaag delen wij een van Freddy's recepten: shakshuka!

Ingrediënten

40 minuten voorbereiden
minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de sjalotten. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en hak de chipotlepeper fijn.

Stap 2

Doe een scheut olijvenolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten glazig. Doe er ook meteen de paprika bij. Doe hierna de knoflook erbij en bak nog 2 minuten. Gooi er nu de chipotle, het komijnenpoeder, paprikapoeder en de suiker bij. Bak alles op middelhoog vuur 5 minuten, het mag niet zwart worden.

Stap 3

Doe de tomatenblokjes erbij met een half blikkie water. Laat 't 15-20 minuten pruttelen. Als het te droog bakt doe je er nog wat water bij. Blijft 't nat, dan laat je 't wat langer op hoog vuur.

Stap 4

Verdeel de zilleveruitjes over het prutje. Maak 5 kuiltjes en kluts daar de eieren in. Dek de pan af met een grote deksel en laat 't 5 minuten pruttelen. Kijk naar de eierendooiers hoe ver je je eieren wil hebben. Hak de munt fijn en gooi hem erop. Serveer met geroosterd brood en de yoghurt.

Heb jij een van deze recepten of een ander recept uit Lekker Fred gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Lekker Fred
Freddy Tratlehner
Uitgeverij: Carrera Culinair
ISBN: 9789048847891
Prijs: €25,00

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.