...

Herfstige vegan perentaart

door | 26 nov 2021 | Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Nu de peren net vers zijn geplukt van de bomen is het de ideale tijd voor een perentaart! Wij maakten een herfstige vegan perentaart met karamel en pecannoten om je vingers bij af te likken. Deze vegan perentaart is niet alleen heerlijk met een kopje thee tijdens de herfstige dagen, maar ook geweldig in combinatie met een bolletje vanille-ijs als dessert voor de feestdagen! Krijg jij al trek? Lees snel verder!

 

Ingrediënten

voor 6-8 personen
2 peren
250 g tarwebloem
100 g lichte basterd suiker
75 g pecannoten, grof gehakt
250 ml plantaardige melk
100 ml zonnebloemolie
2 tl vanille extract
½ tl zout
½ tl kaneel
¼ tl bakpoeder

voor de karamel topping
100g donkere basterd suiker
50 g vegan boter
3 el ahornsiroop
½ tl zout
½ tl kaneel

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een taartvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Smelt de vegan boter in een steelpan op lage temperatuur. Verwijder van de warmtebron zodra de boter is gesmolten en voeg de donkere basterdsuiker, ahorn siroop, zout en kaneel voor de karamel topping toe. Meng goed en giet dit vervolgens in de bodem van de taartvorm.
  3. Ontpit de peren en snijd ze in dunne plakken. Plaats de plakjes peer op de karamel topping en maak er mooie spiraalvormige laagjes van. Verspreid daarna de pecannoten over de laag met peer.
  4. Meng in een kom de tarwebloem, zout, kaneel en bakpoeder.
  5. Meng in een andere kom de plantaardige melk, olie, lichte basterdsuiker en vanille extract. Voeg dit mengsel langzaamaan toe aan het droge mengsel met de bloem terwijl je goed mengt. Giet dit daarna in de taartvorm, boven op de laag met peer en pecannoten.
  6. Bak de perentaart 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan de taart uit de oven en laat het bijna compleet afkoelen. Keer nu de taart voorzichtig om zodat de karamellaag bovenop komt. De karamel zal een beetje uitlopen.
  7. Garneer de stukken taart eventueel met nog wat gehakte pecannoten en je heerlijke omgekeerde perentaart is klaar om te serveren!

Heb jij deze herfstige perentaart al geprobeerd? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Herfstige vegan perentaart
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)
Suzanne Harlaar

Suzanne Harlaar

Plantaardige Foodie at De Hippe Vegetariër
Suzanne is een plantaardige foodie en recept ontwikkelaar bij De Hippe Vegetariër. In Suzanne's leven draait het allemaal om lekker en gezond eten, ze kent alle vegan hotpots in de stad, heeft een camerarol vol met foto's van lekkere gerechtjes en is altijd op de hoogte van nieuwe producten. Ook vindt ze het geweldig om tijdens haar master Nutrition & Health te leren over gezonde voeding en levensstijl.
Suzanne Harlaar

2 Reacties

  1. Doortje

    Ik maak deze taart vaak. Gemakkelijk en verrukkelijk.

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Dankjewel Doortje!! Ik vind het ook een super recept 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt