Salade van geschrooide little gem
Tessa Emmen

Salade van geschrooide little gem

vrijdag 27 oktober 2023
Ontdek vandaag één van de vegetarische recepten van het kookboek 'Voer': salade van geschroeide little gem met knapperige croutons. Met geschroeide blaadjes, knapperige croutons en een romige dressing is deze salade een ware smaaksensatie. En vandaag delen we dit verrukkelijke gerecht graag met jou! Dus laten we de keuken induiken en samen genieten van deze little gem salade. Smakelijk eten!

 

Ingrediënten


voor 4 personen
2 eieren 
2 little gem slakroppen 
1 snee lekker brood
1 teentje knoflook 
½ citroen, het rasp
⅛ citroen, het sap
10 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
100 ml mayonaise 
1tl mosterd
1 tl azijn
olijfolie
affilla cress of ander groen voor garnering  


Bereidingswijze little gem salade  1. We beginnen met de dressing. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en roer goed door. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe als je daar behoefte aan hebt. Doe in een knijpfles en zet in de koelkast tot latere orde.

  2. Snijd het brood in 4 mooie stroken en wrijf de knoflookteen aan beide kanten over het brood. Bak het brood in een koekenpan met een klein beetje olijfolie goudbruin aan beide kanten. Snijd de stroken in blokjes, bestrooi met wat zout en zet opzij.

  3. We gaan nu de eieren pocheren. Zet een pan met ruim water op het vuur en voeg als het kookt het zout en 1 eetlepel azijn toe. Breek de eieren ieder in een eigen klein kommetje. Zorg dat het water net niet meer kookt en maak met een houten spatel een draaikolk in het midden van de pan. Giet heel voorzichtig een ei in het midden van de draaikolk en kook 3 minuten. Haal eruit met een schuimspaan en doe dan pas het andere ei erin. Leg ze voorzichtig op keukenpapier en bestrooi met wat zout.  

  4. Zet een grillpan op hoog vuur en wacht tot de pan loeiheet is.

  5. Halveer ondertussen de little gem en leg beide helften ongeveer een minuutje in de grillpan, tot ze mooie grillmarkeringen hebben. Besprenkel met wat zout en citroensap.

  6. Nu maken we de borden op. Leg eerst het gepocheerde eitje op een bord en leg de slakropjes erbij met de gegrilde kant naar boven. Knijp daar flink wat mooie toefjes dressing overheen en maak af met de croutons. Tot slot leg je er wat deftige takjes van bijvoorbeeld affilla cress op.  


Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Voer'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Voer
Bol.com | Libris
Tobias Camman
Blossom Books | €29,99 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.