Broodje kimchi
Een broodje kimchi is een heerlijke en trendy lunch die de smaken van de Koreaanse keuken naar de wereld van sandwiches brengt. Kimchi, het belangrijkste ingrediënt, is een gefermenteerde groente, meestal gemaakt van Chinese kool en radijs, en op smaak gebracht met kruiden zoals chili, knoflook, en gember.
Kimchi zit vol met probiotica, wat goed is voor de spijsvertering. Het is ook rijk aan vitaminen, vooral vitamine C en K, en bevat antioxidanten. Het kan een gezonde aanvulling zijn op een gebalanceerd dieet, vooral als je kiest voor volkorenbrood en verse ingrediënten.
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten broodje kimchi
Benodigdheden:
Hoe maak je dit broodje kimchi?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Marineer de aubergine plakken in een kom in ruime hoeveelheid zonnebloemolie en sojasaus.
Stap 3
Verhit olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de aubergine 5 minuten aan beide kanten, totdat deze zachter is en goudbruin kleurt.
Stap 4
Smeer de sneeën brood aan 1 kant in met roomboter. Verhit een grillpan met een klont boter op middelhoge temperatuur en gril de sneeën brood totdat deze goudbruin kleuren.
Stap 5
Beleg de sneeën brood met de aubergine en verdeel de kaas erover. Leg de sneeën brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten is.
Stap 6
Verdeel de sneeën brood over de borden en beleg met kimchi, garneer met sesamzaad, bosui en mayonaise en serveer direct.
Tip:
Lunch jij liever plantaardig? Gebruik dan Violife Gouda Flavour Grated als vervanging voor de kaas en kies een plantaardige boter en mayonaise! Eet smakelijk.
Heb jij dit lunchgerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept met kimchi?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Op zoek naar nog een recept voor aubergine van de barbecue? Probeer dan eens dit heerlijke recept!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.