...

Made at Home: spinaziesoep met gepocheerd ei

door | 13 jan 2021 | Recepten, Soep, spinazie

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we een heerlijke spinaziesoep uit het kookboek Made at Home. In dit kookboek deelt Giorgio Locatelli ruim 150 Italiaanse familierecepten. Zelf is hij een groot fan van diepvriesspinazie, wat volgens hem een van de groenten is die goed kan worden ingevroren. Om er een complete maaltijd van te maken, voegt Giorgio een gepocheerd ei aan de soep toe. Bij het eten van de soep breekt het ei open en vermengt zich met de soep.

De eieren kun je pocheren kort voor je de soep opdient, maar je kunt ze ook, om het wat gemakkelijker te maken, van tevoren pocheren. Schep ze dan voorzichtig uit de pan in een kom ijswater. Voor je de soep gaat serveren leg je een gepocheerd ei in elk bord en voeg je daar de hete soep aan toe. Je kunt ook een snee brood voor iedereen roosteren, en het onderin het bord leggen met het gepocheerde ei erop. Nog een tip: in dit recept wordt slagroom gebruikt, maar hij is zonder room ook heerlijk!

Ingrediënten
voor 6 personen
1 el olijfolie
5 grote sjalotten, fijngesneden
50 g boter
1,5 kilo verse spinazie
100 ml slagroom
2 liter groentebouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor erbij: gepocheerde eieren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een pan en laat hierin de sjalot zacht en glazig smoren. Voeg de boter en de spinazie toe en breng de groente zodra hij geslonken is op smaak met zout en peper. Roer de slagroom en de groentebouillon erdoor, breng alles aan de kook en neem de pan meteen van het vuur. Dit is heel belangrijk, omdat de spinazie als u hem te lang laat koken zal oxideren, waarbij hij donker en metalig van smaak wordt. Het is juist de bedoeling dat de soep frisgroen en vers blijft.
  2. Giet de inhoud van de pan in een blender en pureer hem glad (doe dit zo kort mogelijk om de mooie kleur te behouden), voeg zo nodig nog wat meer bouillon toe tot de soep de gewenste consistentie heeft.
  3. Iedereen heeft zijn eigen ‘speciale’ manier om eieren te pocheren, en vindt die vanzelfsprekend de beste manier. Ik breng een grote pan met water aan de kook – ik gebruik 2 tot 3 liter water voor 6 eieren – en voeg 1 eetlepel wittewijnazijn toe. Je kunt de eieren het best in twee porties pocheren. Draai het vuur zo laag dat er alleen nog wat belletjes aan het oppervlak verschijnen. Breek elk ei in een kopje, roer in het water tot er een draaikolk ontstaat en laat het ei in het oog van de draaikolk glijden, zodat het eiwit zich rustig om de dooier heen sluit, in plaats van vlokkig te worden. Laat het ei afhankelijk van het formaat heel rustig 4 tot 5 minuten pocheren.
  4. Leg in iedere verwarmde soepkom een gepocheerd ei en schep de soep eromheen.

Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit Made at Home? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

Made at Home
Giorgio Locatelli
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789464040098
Prijs: €22,00

Made at Home

Summary
recipe image
Recipe Name
Made at Home: spinaziesoep met gepocheerd ei
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt