Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Geniet van deze Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!
Ingrediënten
400 g biologische pompoen, gesneden
200 g biologische kikkererwten
70 g biologische tomatenpuree
1 biologische courgette
1 biologische aubergine
2 biologische knoflooktenen
25 g biologisch amandelschaafsel
2 tl biologische ras el hanout
½ biologische groentebouillontablet
150 ml water
2 el bakolie
1 el olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
2. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
3. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe. Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
5. Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.
Marrokaanse groentestoof met kikkererwten
Vandaag heb ik deze groentestoof gemaakt. Wel lekker, maar ik vond de pompoen nog te hard. Ik zou adviseren de pompoenblokjes voor een heel korte tijd even in kokend water leggen.
Hi Jan,
Goede tip! Fijn dat je de stoof verder lekker vond.
Lieve groet,
Jitske
lekker! Hoeveel personen??
Hi Fleur,
Dit gerecht is voor 2 tot 3 personen 🙂
Groetjes,
Daniëlle
Heb gisteren de marrokaanse groentestoof met kikkererwten gemaakt.. Was superlekker!
Ik heb er wel nog een rode ui en een paprika aan toegevoegd en een beetje piment d’espelette.
Hi Marianne, goed om te horen dat de Marrokkaanse groentestoof met kikkererwten goed in de smaak is gevallen! De toevoeging van rode ui, paprika en piment d’espelette klinken ook heel erg lekker!