...

Marokkaanse groentestoof met kikkererwten

door | 2 nov 2021 | aubergine, courgette, kikkererwten, pompoen, Recepten, Snel klaar, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox van Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zo staat voordat je het weet een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel. Dat is waarom wij de komende tijd weer een aantal recepten uit het vegetarische menu van Ekomenu met jullie zullen delen! Vandaag staat er een heerlijk geurende groentestoof op het menu. De typisch Marokkaanse smaak in deze groentestoof komt van de ras el hanout. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Geniet van deze Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!

Ingrediënten
400 g biologische pompoen, gesneden
200 g biologische kikkererwten
70 g biologische tomatenpuree
1 biologische courgette
1 biologische aubergine
2 biologische knoflooktenen
25 g biologisch amandelschaafsel
2 tl biologische ras el hanout
½ biologische groentebouillontablet
150 ml water
2 el bakolie
1 el olijfolie extra vierge

Bereidingswijze
1. Breng het water aan de kook en los het groentebouillontablet erin op.
2. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
3. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoenblokjes, kikkererwten en tomatenpuree toe. Blus af met de groentebouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout en laat alles op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven.
4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Spoel het amandelschaafsel dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
5. Serveer de heerlijk geurende Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi het amandelschaafsel erover.

Tip: Ook erg lekker met rozijnen, dadels, abrikozen, verse munt of koriander.

Voedingswaarden
Energie (kcal) 539 kcal, vet 33 g, waarvan verzadigd 4 g, koolhydraten 37 g, waarvan suikers 16, vezels 15 g, eiwitten 17 g, zout 1.6 g

En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

 

Summary
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten
Article Name
Marokkaanse groentestoof met kikkererwten
Description
Wij delen vegetarische recepten van de Ekomenu maaltijdboxen. Vandaag Marokkaanse groentestoof met kikkererwten!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

6 Reacties

  1. Jan

    Marrokaanse groentestoof met kikkererwten

    Vandaag heb ik deze groentestoof gemaakt. Wel lekker, maar ik vond de pompoen nog te hard. Ik zou adviseren de pompoenblokjes voor een heel korte tijd even in kokend water leggen.

    Antwoord
    • Jitske IJlstra

      Hi Jan,

      Goede tip! Fijn dat je de stoof verder lekker vond.

      Lieve groet,

      Jitske

      Antwoord
  2. fvc

    lekker! Hoeveel personen??

    Antwoord
  3. Marianne Allard (België)

    Heb gisteren de marrokaanse groentestoof met kikkererwten gemaakt.. Was superlekker!
    Ik heb er wel nog een rode ui en een paprika aan toegevoegd en een beetje piment d’espelette.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hi Marianne, goed om te horen dat de Marrokkaanse groentestoof met kikkererwten goed in de smaak is gevallen! De toevoeging van rode ui, paprika en piment d’espelette klinken ook heel erg lekker!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt