...

Melanzane alla parmigiziane salade

door | 16 jul 2023 | aubergine, De Hippe Vegetariër, Recepten, Salade

Print Friendly, PDF & Email

Als echte aubergine-liefhebbers is ‘Melanzane alla Parmigiana’ misschien wel ons favoriete gerecht. Dit gerecht is altijd een succes wanneer je gasten ontvangt of wanneer je gewoon jezelf even wil verwennen. Het bestaat uit gefrituurde of gegrilde plakken aubergine met tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas, bedekt met een krokante korst. In het kookboek ‘Zin in salade‘ vonden wij een variant op dit heerlijke gerecht, namelijk in de vorm van een salade. Dat moeten wij natuurlijk uitproberen! Kook jij mee?

 

Ingrediënten

voor vier personen
4 sneden (oud) brood
3 aubergines, in de lengte gehalveerd, elke helft in 5-6 parten gesneden
2 eieren, losgeklopt
2 bollen buffelmozzarella
250 g cherrytomaten, gehalveerd
150 g rucola
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
30 g pijnboompitten, geroosterd
15 g basilicum
4 el balsamico crema
2 el wittewijnazijn
olijfolie extra vierge
zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Leg de aubergine in een vergiet en bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Spoel daarna af met water en dep droog met een schone theedoek of keukenpapier.
2. Snijd intussen het brood in kleine stukken en maal fijn in een keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Hussel alles door elkaar.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
4. Haal de aubergine door het ei en haal vervolgens door het brood-parmezaanmengsel. Voeg extra broodkruim toe als het niet goed wilt plakken. Verdeel de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze niet op elkaar liggen. Verdeel hier flink wat olijfolie over.
5. Leg de tomaten in een andere ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie en bak de aubergine en tomaten 30 tot35 minuten in de oven. Keer de aubergine halverwege om.
6. Verdeel de rucola in een grote kom en maak aan met een dressing bestaande uit de wittewijnazijn, 8 eetlepels olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Verdeel de aangemaakte rucola over vier diepe borden. Schep daar de aubergine en tomaten op. Scheur een halve bol mozzarella per persoon op elk bord en maak af met de geroosterde pijnboompitten, basilicum en balsamico crema.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Zin in salade. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zin in salade
Bol.com | Libris
Bibi Loomans
27,99 | Fontaine Uitgevers

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Melanzane alla parmigiziane salade
Published On
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt