...

Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst

door | 19 jul 2021 | Adv, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Zin in een verrassend, vegan, fruitig ontbijtje? Wij hebben hét recept voor jou! Met dit recept maak je onwijs lekkere kiwi-lime breakfast cups met een haverkost. Het heeft een heerlijke fris-romige vulling van plantaardige kwark, limoen en Zespri kiwi’s. Dit maakt het vegan, verrukkelijk en vol vitamine C! Het fijne is, ze zijn zó gemaakt! Binnen no time zet je dit super feestelijke gerechtje op de ontbijttafel. Geniet ervan!

Zomers ontbijt met Zespri kiwi
Is het niet heerlijk om een zomerdag te starten met een zoet, fris ontbijtje? De kiwi’s van Zespri zijn daar ideaal voor! Ze zijn niet alleen lekker zoet, maar ook heel gezond. Je verwacht het misschien niet, maar in dat bruine, harige balletje zit onwijs veel vitamine C! In SunGold kiwi’s zit per 100 gram drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel, en vitamine C draagt bij aan de versterking van het afweersysteem. Een Green kiwi zit boordevol vezels en bevat het enzym actinidine, wat de spijsvertering kan bevorderen. Met dit zomerontbijt recept met de Zespri kiwi begin je je dag goed, want je dagelijkse behoefte aan vitamine C heb je in ieder geval al binnen!

Ingrediënten
Voor 8 kiwi-lime breakfast cups
6 Zespri SunGold kiwi’s
1 limoen, rasp
350 g plantaardige kwark of stevige yoghurt
1 tl agavesiroop

Voor de haverkorst
100 g havervlokken
100 g dadels, geweekt en ontpit
50 g walnoten
3 el kokosolie, gesmolten

Benodigdheden: kleine taartvormpjes

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
2. Doe de havervlokken, walnoten, dadels en kokosolie in de keukenmachine. Mix tot een grove, plakkerige substantie ontstaat.
3. Verdeel de vulling over de taartvormpjes en druk het stevig een met je vingers of met een natte lepel, om plakken te voorkomen. Bak de cups ongeveer 6-8 minuten in de oven tot de korst krokant is geworden. Laat afkoelen.
4. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd 3 kiwi’s in kleine blokjes en prak deze fijn. Mix dit samen met de plantaardige kwark, limoenrasp en agavesiroop.
5. Snijd ondertussen de andere 3 kiwi’s in halve maantjes.
6. Schep de vulling in elke breakfast cup en garneer met de kiwiplakjes en eventueel een andere fruitsoort zoals blauwe bessen.

Ga jij deze kiwi-lime breakfast cups maken? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mini kiwi-lime breakfast cups met haverkorst
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Willemijn van Bree

Willemijn van Bree

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Willemijn is een creatieve communicatiestudente met een liefde voor food, fashion, schrijven en natuur. Ook zij is vegetariër en altijd op zoek naar de allerbeste vegaburger. In haar vrije tijd is ze het liefste bezig met het bakken van de lekkerste hartige taarten, muziek maken, of een bezoekje brengen aan haar thuisland, Brabant.
Willemijn van Bree

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt