Recepten
Uit het prachtige boek Modern vegetarisch van Anna Jones delen wij vandaag dit lekkere recept voor bananenpannenkoekjes met bosbessen en pecannoten! De dikke pancakes blijven mooi stevig en zijn makkelijk om te draaien, gezond en smaken fantastisch. De basis van havermeel zorgt ervoor dat ze genoeg vezels bevatten, en daar ligt in het boek Modern vegetarisch dan ook de nadruk op: simpele voedzame gerechten in een creatief jasje. Lees hier onze review van het kookboek!
Ingrediënten
Voor 8 pannenkoekjes
Voor het beslag
100 g havermout
50 g pecannoten, grofgehakt
1 tl bakpoeder
een snuf zeezout
1 rijpe banaan, fijngeprakt
1½ dl kokosmelk of amandelmelk
Opdienen met
2 bananen, in dunne schijfjes
een beetje kokosolie of boter
200 g blauwe bessen
een paar pecannoten, fijngehakt
partjes limoen
honing of agavesiroop
Bereidingswijze
Tip: Met een bolletje ijs ook een heerlijk dessert!
Heb jij deze bananenpannenkoekjes gemaakt? Of een ander recept uit Modern vegetarisch? Laat het ons weten in een reactie, op instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Modern vegetarisch
Anna Jones
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789059563537
Prijs: €24,99
Ingrediënten
Voor 8 pannenkoekjes
Voor het beslag
100 g havermout
50 g pecannoten, grofgehakt
1 tl bakpoeder
een snuf zeezout
1 rijpe banaan, fijngeprakt
1½ dl kokosmelk of amandelmelk
Opdienen met
2 bananen, in dunne schijfjes
een beetje kokosolie of boter
200 g blauwe bessen
een paar pecannoten, fijngehakt
partjes limoen
honing of agavesiroop
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 120 ℃ om alles warm te kunnen houden.
- Pureer de havermout tot schilferig havermeel. Doe het met de pecannoten in een kom en voeg het bakpoeder en zout toe.
- Mix de geprakte bananen met de kokos- of amandelmelk (u kunt ze samen in een keukenmachine pureren, als u wilt). Klop het bananenmengsel door de bloem en laat het beslag een paar minuten staan.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur, leg de schijfjes banaan erin en bak ze aan beide kanten in de droge pan tot ze bruin en gekarameliseerd zijn. Houd ze in de oven warm.
- Zet de pan weer op halfhoog vuur en doe er een beetje kokosolie of boter in. Schep er voor elk pannenkoekje een flinke eetlepel beslag in. Strooi er zodra de rand goudbruin is en de bovenkant met luchtbelletjes is bedekt een handvol blauwe bessen over en keer de pannenkoekjes om. Bak de andere kant ook een paar minuten. De pannenkoekjes blijven door de banaan nog wat smeuïg van binnen, dat is geen probleem. Houd ze warm in de oven, terwijl u de rest bakt.
- Serveer de pannenkoekjes royaal belegd met de schijfjes banaan. Strooi er wat gehakte pecannoten over en een kneepje limoensap, en als u wilt ook nog wat honing of agavesiroop.
Tip: Met een bolletje ijs ook een heerlijk dessert!
Heb jij deze bananenpannenkoekjes gemaakt? Of een ander recept uit Modern vegetarisch? Laat het ons weten in een reactie, op instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Modern vegetarisch
Anna Jones
Uitgever: Fontaine Uitgevers
EAN: 9789059563537
Prijs: €24,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.