...

Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus

door | 16 jan 2023 | avocado, bonen, De Hippe Vegetariër, paprika, Recepten, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Wij willen onszelf daarom vandaag extra verwennen! Een goedgevulde nachoschotel is het perfecte comfort food, en met de duurzaam geteelde rode puntpaprika’s van Growers United is het ook nog eens verantwoord. Goed voor mind en goed voor de wereld! Kook jij mee?

Ingrediënten
voor vier personen
4 rode puntpaprika’s
2 avocado’s
1 jalapeño
1 limoen
1 blik (400 g) zwarte bonen
1 blik (400 g)  tomatenblokjes
200 g cherrytomaten
150 g mais
125 g zure room
100 g geraspte cheddar
100 g ijsbergsla
50 g nachos
15 g koriander
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl uienpoeder
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng de tomatenblokjes, zwarte bonen en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder in een kom. Schep het mengsel in de paprikahelften en verdeel hier de geraspte cheddar over. Verkruimel tot slot de nachos over de gevulde paprika’s.
4. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven.
5. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de ijsbergsla fijn, de koriander grof en de jalapeño in plakjes.
6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng tot een gladde avocadosaus. Halveer de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de avocadosaus. Roer de saus nog een keer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Haal de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en avocadosaus over en serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s met avocadosaus
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

  1. Aafke Geitz

    Goedemiddag,

    Is dit voor 4 personen? Staat er namelijk niet bij.

    Groet, Aafke

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Aafke,

      Je kunt dit recept gebruiken voor als snack bij de borrel, maar je kunt het ook avondeten! Voor de grote eters is dit zeker voor vier personen, maar mocht je lichte trek hebben zal ik uitgaan van 6 personen.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt