Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze kruidige noedels met venkel en een grapefruit-dadeldressing. Heerlijk bijgerecht of gezonde afwisseling voor lunch of diner tijdens de heftige decembermaand.
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
400 gr noedels
1 venkel
1 bosje koriander
50 ml ingekookt grapefruitsap
2 el dadelsiroop
1 el sesamolie
1/2 el rijstolie
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af. Maak vervolgens de venkel schoon (bewaar het groen) en schaaf hem in zo dun mogelijke plakjes. Pluk de blaadjes van het bosje gewassen, verse koriander. Roer dan 50 ml ingekookt grapefruitsap met 2 el dadelsiroop, 1 el sesamolie en ½ el rijstolie tot een dressing. Breng dit op smaak met zout en peper. Meng als laatste de warme noedels met de dressing en schep de venkel, het venkelgroen en de koriander erdoor. Serveren maar!
Meer weten over Foodies?
Foodies is het tijdschrift voor mensen die van eten houden. Voor mensen die graag willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Foodies biedt maandelijks tientallen recepten: van eenvoudig tot uitdagend, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Daarnaast staat het blad vol met reportages, interviews, kookboeken, kooksnufjes en nog veel meer. Het belangrijkste ingrediënt van Foodies is enthousiasme om alles over ons eten te willen weten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Recept uit Foodies Christmas Issue 2016. Foto’s: Sven Benjamins Foodstyling & receptuur: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia
Ingrediënten
Voor 4-6 personen
400 gr noedels
1 venkel
1 bosje koriander
50 ml ingekookt grapefruitsap
2 el dadelsiroop
1 el sesamolie
1/2 el rijstolie
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet deze af. Maak vervolgens de venkel schoon (bewaar het groen) en schaaf hem in zo dun mogelijke plakjes. Pluk de blaadjes van het bosje gewassen, verse koriander. Roer dan 50 ml ingekookt grapefruitsap met 2 el dadelsiroop, 1 el sesamolie en ½ el rijstolie tot een dressing. Breng dit op smaak met zout en peper. Meng als laatste de warme noedels met de dressing en schep de venkel, het venkelgroen en de koriander erdoor. Serveren maar!
Meer weten over Foodies?
Foodies is het tijdschrift voor mensen die van eten houden. Voor mensen die graag willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Foodies biedt maandelijks tientallen recepten: van eenvoudig tot uitdagend, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Daarnaast staat het blad vol met reportages, interviews, kookboeken, kooksnufjes en nog veel meer. Het belangrijkste ingrediënt van Foodies is enthousiasme om alles over ons eten te willen weten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Recept uit Foodies Christmas Issue 2016. Foto’s: Sven Benjamins Foodstyling & receptuur: Nadia Zerouali Styling: Gonnie Constansia
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.