...

Noedels met komatsuna, edamame en soja-pindasaus

door | 2 sep 2016 | bonen, Eetpatroon, paksoi, paprika, Recepten, Snel klaar, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Noedels zijn makkelijk en snel klaar te maken en erg lekker. Je kan er vele verschillende groenten en sausjes bij uitproberen, zo ook deze combinatie met komatsuna, edamameboontjes en een zelfgemaakt soja-pindasausje. Zowel lekker voor de lunch als voor het avondeten!

Wat heb je nodig?
Voor de noedels:
3 vierkantjes noedels
200 gram edamameboontjes in de peul
2 bosjes komatsuna
1 ui
2 paprika
2 tenen knoflook
1 pepertje
100 gram pinda’s
1 el sesamzaadjes
Olie om te bakken

Voor het soja-pindasausje:
4 el ketjap
2 el pindakaas
1 el citroensap
Zout en peper

Hoe maak je deze noedels en het soja-pindasausje?
Zet een pan met water op voor de noedels. Haal de sojaboontjes uit de peultjes. Was de komatsuna en snij de stengels in stukjes van 2 cm en het blad in reepjes. Hou de stengeltjes apart. Snipper de ui en snij de paprika in reepjes. Pers of snij de knoflook fijn. Ontdoe het pepertje van zaadjes en snij heel fijn. Leg de pinda’s tussen 2 velletjes keukenpapier en stamp grof met behulp van een soeplepel, of gebruik de vijzel. Maak een sausje van 4 el sojasaus, 2 el pindakaas en 1 el citroensap en breng op smaak met zout en peper. Kook de noedels gaar in 3 minuten en rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes heel kort. Giet de noedels af en meng evt. wat drupjes olie erdoor zodat het niet gaat plakken. Zet eventueel de schaar er een paar keer in als je het straks makkelijker wilt kunnen mengen. Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit de ui tot hij zacht is. Voeg knoflook, paprika, peper, stengels van de komatsuna en edamameboontjes toe en bak 4 a 5 minuten mee terwijl je steeds blijft omscheppen. Voeg dan het komatsunablad toe en laat meebakken tot het is geslonken. Meng het soja-pindasausje erdoor en dan de noedels. Check of er nog zout nodig is. Bestrooi vlak voor het opdienen met de sesamzaadjes en pinda’s.

Tip: Ter variatie kan je er voor kiezen de komatsuna eens te vervangen door amsoi of paksoi.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Noedels met komatsuna, edamame en soja-pindasaus
Published On
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Hedwig Zeinstra

Vega chef at De Krat
Hedwig is de vega chef van De Krat en deelt haar vegetarische gerechten speciaal voor ons op De Hippe Vegetarier! Meer van dit soort recepten vind je wekelijks in de vegetarische gemakskrat. De Krat brengt de lokale en seizoensgebonden producten die je nodig hebt voor de recepten direct van de boer bij jou thuis. Lekker, gemakkelijk en eerlijk dus!
Hedwig Zeinstra
Volg De Krat

Latest posts by Hedwig Zeinstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt