Het is bijna zover, de Nationale Week Zonder Vlees gaat op 8 maart van start! Ga jij met ons de uitdaging aan om een weekje geen vlees te eten? Of misschien eet je al vegetarisch, en kan je vrienden en familie uitdagen om de vegetarische keuken te ontdekken. Dat gaat zeker lukken met deze overheerlijke vegetarische recepten, die wij speciaal hebben bedacht voor deze bijzondere week! Vandaag delen wij een smaakvol recept voor sticky gember tempeh met bimi en kokosrijst!
Ingrediënten
4 personen
250 g tempeh
50 g gember
4 el sojasaus
3 el agavesiroop
1 rode peper
2 teentjes knoflook
200 g bimi
2 lente-uien
1 blik (400 ml) kokosmelk
300 g basmatirijst
Bereidingswijze
1. Snijd de tempeh in blokjes. Rasp de gember en snijd de rode peper zonder zaadlijst fijn. Pak een ruime bowl en maak hierin de marinade van agavesiroop, gember, sojasaus en de rode peper. Voeg de tempehblokjes bij de marinade en laat dit 30 minuten staan.
2. Breng ondertussen een pan met een klein laagje water aan de kook met de kokosmelk en kook hierin de basmatirijst gaar zoals op de verpakking beschreven staat. Ondertussen goed doorroeren zodat de rijst niet blijft vastplakken aan de bodem.
3. Verhit een pan met olie en voeg hier de bimi aan toe. Wok de bimi 5 minuten op hoog vuur en bak de knoflook op het eind nog 1 minuut mee.
4. Als de tempeh de marinade goed heeft opgenomen, verhit je een aparte pan met olie. Bak de tempeh hierin totdat 'ie lekker knapperig is.
5. Pak nu een mooi groot bord en schep hierop de kokosrijst, bimi, tempeh en garneer met wat lente-ui.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Ingrediënten
4 personen
250 g tempeh
50 g gember
4 el sojasaus
3 el agavesiroop
1 rode peper
2 teentjes knoflook
200 g bimi
2 lente-uien
1 blik (400 ml) kokosmelk
300 g basmatirijst
Bereidingswijze
1. Snijd de tempeh in blokjes. Rasp de gember en snijd de rode peper zonder zaadlijst fijn. Pak een ruime bowl en maak hierin de marinade van agavesiroop, gember, sojasaus en de rode peper. Voeg de tempehblokjes bij de marinade en laat dit 30 minuten staan.
2. Breng ondertussen een pan met een klein laagje water aan de kook met de kokosmelk en kook hierin de basmatirijst gaar zoals op de verpakking beschreven staat. Ondertussen goed doorroeren zodat de rijst niet blijft vastplakken aan de bodem.
3. Verhit een pan met olie en voeg hier de bimi aan toe. Wok de bimi 5 minuten op hoog vuur en bak de knoflook op het eind nog 1 minuut mee.
4. Als de tempeh de marinade goed heeft opgenomen, verhit je een aparte pan met olie. Bak de tempeh hierin totdat 'ie lekker knapperig is.
5. Pak nu een mooi groot bord en schep hierop de kokosrijst, bimi, tempeh en garneer met wat lente-ui.
Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.