...

Ontbijtbowl met kiwi en chiazaad

door | 23 jul 2019 | Gezondheid, Ontbijt, Recepten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

In welk ontbijtkamp hoor jij? Of je bent een hele snelle ontbijter, die in zo min mogelijk tijd voor het werk wat wilt eten. Of ben jij iemand die er de tijd voor neemt, die rustig thuis aan tafel van zijn ontbijt geniet? Grote kans dat jij in een van die categorieën past, want uit onderzoek van Zespri Kiwi’s blijkt dat we wel allemaal ontbijt heel belangrijk vinden. Ruim driekwart van de Nederlanders ontbijt 6 of 7 dagen per week, ondanks ons drukke bestaan!

Ontbijten is gezond
Gelukkig ontbijten we bijna allemaal, want dat hebben we nodig! Volgens het onderzoek van Zespri vinden we vitamines heel belangrijk bij het ontbijt, maar gek genoeg eet 69% geen fruit. Hoog tijd dus voor wat inspiratie voor een gezond, vitaminerijk fruitontbijt. Probeer eens deze bowl met kiwi, chiazaad, banaan, acai, haver en nog veel meer!

Ingrediënten
5 Zespri SunGold kiwi’s
400 g aardbeien
1 banaan
250 ml havermelk (of soja- of amandelmelk)
90 g havermout
Enkele druppels vanille-essentie

Topping
4 eetlepels chiazaden
1 theelepel açaipoeder (optioneel)
60 g hazelnoten
1 Zespri SunGold kiwi
1 bakje bosbessen
1 banaan

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien en schil de banaan en de kiwi vooraf. Snijd in stukjes en vries in voor een romigere textuur.
  2. Wanneer je het ontbijt wil klaarmaken, mix je het diepgevroren fruit, de haver, de chiazaden en de havermelk tot een smeuïg mengsel. Als je açaipoeder wilt toevoegen, doe dat dan na de chiazaden.
  3. Verdeel over 4 kommen en bedek met rijen bananenplakjes, açaizaden, açaipoeder, gehakte hazelnoten, kiwiplakjes en bosbessen.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een berichtje op de website of via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Ontbijtbowl met kiwi en chiazaad
Article Name
Ontbijtbowl met kiwi en chiazaad
Description
Hoog tijd voor wat inspiratie voor een gezond, vitaminerijk fruitontbijt. Probeer eens deze bowl met kiwi, chiazaad, banaan, acai, haver en nog veel meer!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt