Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa
Willemijn van Bree

Ontbijtpizza met spiegelei, spinazie, cherrytomaatjes en avocado-kiwisalsa

maandag 26 juli 2021
Houd jij ook zo ontzettend van pizza? Wij in ieder geval wel! Het liefste eten we het de hele dag, maar pizza is nou niet echt een ontbijtgerecht. Of toch wel? Met dit recept maak je een ontbijtpizza met heerlijke verse ingrediënten, waaronder ei, spinazie en tomaat! Om het gerecht nóg verrassender van smaak te maken, maken we het af met een avocado-kiwisalsa. Deze maken we met de kiwi's van Zespri. Een heerlijke combinatie van groenten en fruit!

Zomers ontbijt met Zespri kiwi
Is het niet heerlijk om een zomerdag te starten met een zoet, fris ontbijtje? De kiwi's van Zespri zijn daar ideaal voor! Ze zijn niet alleen lekker zoet, maar ook heel gezond. Je verwacht het misschien niet, maar in dat bruine, harige balletje zit onwijs veel vitamine C! SunGold kiwi's bevatten per 100 gram drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel, en vitamine C draagt bij aan de versterking van het afweersysteem. Green kiwi's zitten boordevol vezels en bevatten het enzym actinidine, wat de spijsvertering kan bevorderen. Met dit zomerontbijt recept met de Zespri kiwi begin je je dag goed, want je dagelijkse behoefte aan vitamine C heb je in ieder geval al binnen!



Ingrediënten
6 Zespri Green kiwi's
4 eieren
2 rollen (van 270 g) bladerdeeg
2 avocado’s, in blokjes
1 limoen, het sap
400 g tomatensaus
250 g cherrytomaat, gehalveerd
100 g baby spinazie
15 g koriander, fijngesneden
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 º C.
2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het bladerdeeg met tomatensaus. Verdeel de spinazie en de cherrytomaatjes over de pizza’s. Breek ook twee eieren boven elke pizza. Breng op smaak met zout en peper. Doe de pizza’s 10-12 minuten in de oven. Als je de pizza’s tegelijkertijd bereid, verwissel dan halverwege de bakplaten.
3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de avocado-kiwisalsa. Snijd 4 kiwi’s in kleine blokjes. Meng dit met de avocadoblokjes, limoensap, en verse koriander. Roer goed door elkaar. Zet apart.
4. Snijd ondertussen 2 kiwi’s in plakjes.
5. Snijd de pizza en stukken en serveer met de avocado-kiwisalsa en garneer met extra kiwi.

Ga jij deze ontbijtpizza maken? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.