...

Portobello burgers met guacamole

door | 5 aug 2019 | avocado, Barbecue, paddenstoelen, Recepten, Snel klaar, tomaten, Vega burgers, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue. Wij delen heerlijke barbecuerecepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: portobello burgers met guacamole!

Zo kan het ook
Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling, halen wij als Nederlanders 61% van onze eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Als we de krant openslaan, leren wij dat het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu cruciaal is voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. Wij als Hippe Vegetariërs dragen hier gelukkig al dagelijks ons steentje aan bij! Maar, ondanks dat we de goede kant op gaan, verschuift deze balans niet snel genoeg! De Green Protein Alliance heeft als doel gesteld de eiwitbalans in Nederland te herstellen naar 50% plantaardige eiwitten in 2025. Middels de #zokanhetook campagne proberen zij Nederland te inspireren om vaker te kiezen voor plantaardige eiwitten. Wij delen de komende tijd op Vegan Monday plantaardige BBQ recepten van het platform zokanhetook.nu om plantaardig de zomer door te komen!

Oosters gemarineerde portobello burger met guacamole

Ingrediënten
voor 2 personen

Voor de burger
2 portobello’s
2 burgerbroodjes

Voor de marinade
1 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el balsamico azijn
1 el miso

Voor de guacamole
2 avocado’s
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
sap van 1/2 citroen
peper en zout

Extra toppings
plantaardige mayonaise
krulsla
1 tomaat, in plakjes
kiemen

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.
  4. Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen. Smakelijk!

Plantaardig barbecueën met portobello’s, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Portobello burgers met guacamole
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 15 Review(s)
Miriam Groot
Volg Miriam

Miriam Groot

Gastblogger at De Hippe Vegetariër
Jarenlang schrijft en kookt Miriam als gastblogger voor De Hippe Vegetariër. Op haar eigen platform The Veggie Reporter deelt ze over vegan eten, duurzaamheid, seksualiteit en leven met één hand. Ze barst van de ontbijttips (en draagt de titel Wereldkampioen Havermout 2021), maar ook voor de lunch en het avondeten weet ze altijd wel iets creatiefs in elkaar te flansen.
Miriam Groot
Volg Miriam

Latest posts by Miriam Groot (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt