Koningsdag komt er aan, en wat is dan leuker dan oranje streetfood! Deze taco’s van onze vrienden van ZTRDG eet je gewoon met je handen en zitten boordevol groenten en frisse kruiden. De taco’s met maïs en salsa verde behouden het Mexicaanse, maar krijgen van de pompoen een leuk oranje tintje!
Wat heb je nodig?
Voor de salsa verde
1 bosje verse koriander
1 bosje verse platte peterselie
½ bosje verse munt
1 middel rode ui
2 tenen knoflook
sap van 1 limoen
4 el extra vergine olijfolie
zout en peper
Hoe maak je deze oranje taco’s?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 centimeter en doe in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven voor ca. 30 min. Doe de koriander, peterselie en munt in een hoge beker. Snij de rode ui en knoflook fijn en doe bij de kruiden. Voeg de limoensap en olijfolie toe en roer goed door. Breng nu op smaak met zout en peper. Halveer de avocado, verwijder de pit, leg hem met de bolle kant naar boven en snij plakjes over de lengte. Snij de honingtomaatjes in vieren. Verhit een koekenpan en bak hierin de maïstortilla’s kort aan beide zijde tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Beleg met de pompoen, tomaatjes, maïs, avocado en salsa verde.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties