Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Wie wel eens bij de Yoghurt Barn is geweest, heeft deze breakfast bowl vast al eens op het menu zien staan. En lekker dat-ie is! Je kunt eventueel de kokosmelk halveren en hier 60 milliliter verse sinaasappelsap aan toevoegen. Dit maakt de overnight oats nog zoeter.
Wat heb je nodig?
Voor de bowl
- 45 gram of 1/2 cup havermout
- 120 milliliter of 1/2 cup kokosmelk
- 1 scheutje kokosyoghurt
- 1 theelepel chia zaad
- 1 theelepel lijnzaad
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract
- 1 eetlepel kokosschaafsel
- Optioneel: een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof
Voor de topping
- Kokosschaafsel/kokossnippers
- 1 sinaasappel
- 3 dadels
Hoe maak je de bowl?
Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten, behalve de sinaasappel en dadels, de avond van te voren in een kom en plaats deze in de koelkast. Snij de sinaasappel en dadels in stukjes en voeg de volgende ochtend toe samen met nog wat extra kokosschaafsel of kokossnippers. Genieten!
Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties