Paasmenu: Gepocheerd ei met avocado en groene asperges
Lieske van der Waals

Paasmenu: Gepocheerd ei met avocado en groene asperges

dinsdag 22 maart 2016
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? We helpen je een beetje op weg door deze week elke dag een speciaal Paas-recept online te zetten. Vandaag: gepocheerd ei met avocado en groene asperges. Omdat een perfect gepocheerd ei een traktatie op zich is!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
1/2 avocado
2 sneetjes brood
2 eieren
10 groene asperges
1/2 tl chili vlokken
4 tl azijn

Hoe maak je deze gepocheerde eieren met avocado en groene asperges?
Vul een steelpan voor 2/3 met water, de eieren moeten onder kunnen staan. Plaats het water op het vuur en wacht tot het kookt. Zodra het water kookt voeg je de azijn toe. Zet het vuur laag en maak een draaikolk in het water door met de achterkant van een (pol)lepel snel cirkels te draaien vanuit het midden van de pan. Breek hierin het ei. Doe dit meteen in de draaikolk, zo zorg je er namelijk voor dat het eiwit zich mooi om de dooier vormt. Op laag vuur laat je het ei 3,5 minuut met rust. Haal het ei uit het water en plaats in een bakje ijswater of spoel het ei direct af onder de kraan. Zo stop je het kookproces en verwijder je tegelijkertijd de overige azijn. Laat het ei uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren op zijn. Ondertussen zoek je een rijpe avocado en halveert deze. Verwijder de pit en de schil en snijdt de avocado in plakjes. Snijdt het brood en plaat hierop de avocado. Wok of gril de asperges ongeveer 3 minuten tot ze gaar zijn. Plaats de asperges op de avocado en bestrooi met chili vlokken. Plaats tot slot de gepocheerde eieren op het brood en serveer direct!

Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen! 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.