Recepten
De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag deze zoete aardappel blini's met ei en groene asperge.
Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen:
Voor de blini’s:
300g zoete aardappel
25g bloem
25g zure room
1 ei
1 tl kokosolie
Zout
Voor het ei:
4 eieren
4 tl azijn
Voor de roomkaas:
4 el zure room
½ tl citroenrasp
Peper en zout
Voor de asperges:
6 asperges
1 el kokosolie
Hoe maak je deze zoete aardappel blini’s met ei en groene asperge?
Schil de zoete aardappels, snijd deze in stukken en kook in ruim zout water in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en prak deze met behulp van een stamper of pureeknijper fijn. Laat verder afkoelen. Scheid het eiwit van de dooier en bewaar deze in aparte schaaltjes. Meng de aardappelpuree met de eidooier, bloem en zure room. Maak op smaak met peper en zout. In een ander schoon en droog schaaltje, klop je het eiwit op tot het luchtig en stijf is. Meng het aardappelpuree mengsel met het eiwit. Roer dit er als het ware doorheen om de luchtige textuur te behouden. Zet apart tot je de blini’s gaat bakken.
Meng in een schaaltje de roomkaas met de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Zet apart tot later gebruik.
Snijd de groene asperges in stukken van 3-4 cm. Verhit een gril-pan met 1 theelepel kokosolie en gril de asperges tot ze gaar zijn. Zet apart tot later gebruik.
Verwarm in een droge, hete pan 1 theelepel kokosolie. Bak kleine pannenkoekjes van het aardappelbeslag. Bak deze aan beide kanten tot ze bruin zijn en het beslag droog is.
Vul ondertussen een steelpan voor 2/3 met water, de eieren moeten onder kunnen staan. Plaats het water op het vuur en wacht tot het kookt. Zodra het water kookt voeg je de azijn toe. Zet het vuur laag en maak een draaikolk in het water door met de achterkant van een (pol)lepel snel cirkels te draaien vanuit het midden van de pan. Breek hierin het ei. Doe dit meteen in de draaikolk, zo zorg je er namelijk voor dat het eiwit zich mooi om de dooier vormt. Op laag vuur laat je het ei 3,5 minuut met rust. Haal het ei uit het water en plaats in een bakje ijswater of spoel het ei direct af onder de kraan. Zo stop je het kookproces en verwijder je tegelijkertijd de overige azijn. Laat het ei uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren op zijn.
Tot slot maak je de borden op. Begin met het plaatsen van een blini in het midden van het bord, bestrijk deze met een theelepel van het roomkaas mengsel. Plaats 2 stukjes asperge hierop, gevolgd door het gepocheerde ei en weer twee stukjes asperge. Serveer direct!
Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen!
Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen:
Voor de blini’s:
300g zoete aardappel
25g bloem
25g zure room
1 ei
1 tl kokosolie
Zout
Voor het ei:
4 eieren
4 tl azijn
Voor de roomkaas:
4 el zure room
½ tl citroenrasp
Peper en zout
Voor de asperges:
6 asperges
1 el kokosolie
Hoe maak je deze zoete aardappel blini’s met ei en groene asperge?
Schil de zoete aardappels, snijd deze in stukken en kook in ruim zout water in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de aardappels iets afkoelen en prak deze met behulp van een stamper of pureeknijper fijn. Laat verder afkoelen. Scheid het eiwit van de dooier en bewaar deze in aparte schaaltjes. Meng de aardappelpuree met de eidooier, bloem en zure room. Maak op smaak met peper en zout. In een ander schoon en droog schaaltje, klop je het eiwit op tot het luchtig en stijf is. Meng het aardappelpuree mengsel met het eiwit. Roer dit er als het ware doorheen om de luchtige textuur te behouden. Zet apart tot je de blini’s gaat bakken.
Meng in een schaaltje de roomkaas met de citroenrasp en peper en zout naar smaak. Zet apart tot later gebruik.
Snijd de groene asperges in stukken van 3-4 cm. Verhit een gril-pan met 1 theelepel kokosolie en gril de asperges tot ze gaar zijn. Zet apart tot later gebruik.
Verwarm in een droge, hete pan 1 theelepel kokosolie. Bak kleine pannenkoekjes van het aardappelbeslag. Bak deze aan beide kanten tot ze bruin zijn en het beslag droog is.
Vul ondertussen een steelpan voor 2/3 met water, de eieren moeten onder kunnen staan. Plaats het water op het vuur en wacht tot het kookt. Zodra het water kookt voeg je de azijn toe. Zet het vuur laag en maak een draaikolk in het water door met de achterkant van een (pol)lepel snel cirkels te draaien vanuit het midden van de pan. Breek hierin het ei. Doe dit meteen in de draaikolk, zo zorg je er namelijk voor dat het eiwit zich mooi om de dooier vormt. Op laag vuur laat je het ei 3,5 minuut met rust. Haal het ei uit het water en plaats in een bakje ijswater of spoel het ei direct af onder de kraan. Zo stop je het kookproces en verwijder je tegelijkertijd de overige azijn. Laat het ei uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle eieren op zijn.
Tot slot maak je de borden op. Begin met het plaatsen van een blini in het midden van het bord, bestrijk deze met een theelepel van het roomkaas mengsel. Plaats 2 stukjes asperge hierop, gevolgd door het gepocheerde ei en weer twee stukjes asperge. Serveer direct!
Ga jij dit recept maken met Pasen? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie paasfoto’s te ontvangen!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.