...

Kerstmenu: paddenstoelen met wortelgroenten en truffel

door | 21 dec 2017 | Feestdagen, Groente van de maand, Groenteschotel, paddenstoelen, pastinaak, Recepten, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag het hoofdgerecht: paddenstoelen met wortelgroenten en truffel. Een echte winterse maaltijd vol met aardse smaken van wortelgroenten en paddenstoelen en een hint truffel!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
600g verschillende paddenstoelen
4 grote wortels
6 teentjes knoflook
1 kg pastinaak
100 ml groentebouillon
200 ml slagroom
3 el kokosolie
4 takjes verse tijm
4 tl Truffelolie
Olijfolie
Zout en peper
Optioneel: truffeltapenade (toevoegen tijdens het bakken van de paddenstoelen)

Hoe maak je deze paddenstoelen met wortelgroenten en truffel?

Verwarm de oven voor op 200⁰C. Verwijder de buitenste schil van de pastinaak met een dunschiller en snijd deze vervolgens in stukjes. Zet een pan op het vuur met de pastinaak, groentebouillon en  slagroom. Bestrooi met peper en zout. Breng het mengsel aan de kook. Laat in ongeveer 15 minuten gaar koken. Laat het mengsel afkoelen en maal fijn in de blender tot een gladde massa. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Rasp de wortel en snijd deze in plakken. Maak de knoflook schoon door de schil te verwijderen en te teentjes los van elkaar te halen. Plaats de knoflook en wortel in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg peper en zout toe naar smaak en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de wortel en knoflook 20 minuten garen en schud halverwege even om.

Borstel de paddenstoelen zodat eventuele aarde niet in het gerecht terecht komt. Snijd de grote stevige paddenstoelen in grove stukken. Terwijl je de zachte paddenstoelen gaat scheuren. Zet een pan op hoog vuur en smelt hier de kokosolie in. Voeg de stevige paddenstoelen toe aan de pan met de kokosolie. Schud de paddenstoelen regelmatig om. Na 4 minuten mogen de zachte paddenstoelen toegevoegd worden. Bak het geheel nog 4 minuten.

Voor het opmaken begin je met een streep pastinaak puree op het bord. Plaats de wortel en knoflook willekeurig op de puree en plaats hierover de paddenstoelen. Druppel tot slot de truffel olie over de paddenstoelen en serveer direct.

Ga jij dit hoofdgerecht maken deze kerst? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd en hoop mooie kerstfoto’s te ontvangen!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerstmenu: paddenstoelen met wortelgroenten en truffel
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt