Parmigiana di melanzane met aubergine en buffelmozzarella
ZTRDG

Parmigiana di melanzane met aubergine en buffelmozzarella

zaterdag 18 maart 2017
Dit is vegetarische lasagne zoals je hem misschien nog niet kent. In plaats van zware deegbladeren gebruik je gegrilde aubergine en frisse buffelmozzarella. Een vegetarische Italiaanse klassieker, van onze vrienden van ZTRDG!

Wat heb je nodig?
voor 2 personen
1 teentjes knoflook
1 kleine witte ui
1 aubergine
1 blik gepelde tomaten
½ theelepel gedroogde tijm
1 mespunt chili
1 bosje verse basilicum
100 g Parmezaan geraspt
1 bol buffelmozzarella
zout
olijfolie

Hoe maak je deze Italiaanse klassieker?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de knoflook fijn en snipper de ui fijn. Verhit olie in een koekenpan, bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten, tijm, chili toe. Breng op smaak met zout en peper. Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht begint te worden. Verdeel een laagje saus in de ovenschaal en strooi er wat basilicum blaadjes op. Leg hier een laag aubergine op en mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is. Eindig met een laag  tomatensaus en mozzarella en bestrooi als laatste met Parmezaanse kaas. Bak voor ca. 20 minuten. Bak ondertussen brood af volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer met verse basilicum

 

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

3 Reacties

Wat voor brood wordt er in het recept gebruikt? staat namelijk niet bij de ingrediënten.

12:10 19 januari 2024

Hi Paul, ik zou bij dit recept gaan voor een lekker Italiaans brood. Ciabatta bijvoorbeeld! :D

12:10 19 januari 2024

voor hoeveel personen is dit?

12:10 19 januari 2024

Dit recept is voor 2 personen. Veel kookplezier alvast!

12:10 19 januari 2024

Hoe kom je aan vegetarische parmezaanse kaas? Ik kan alleen parmezaanse kaas vinden met echt stremsel uit kalvenmaagjes.

12:10 19 januari 2024

Hoi Sanneke, zelf hebben wij de grens gelegd bij kaas, dit eten wij af en toe ook zonder vegetarisch stremsel. Een goed alternatief voor Parmezaanse kaas over het algemeen is Edelgist of plantaardige geraspte kaas. Veel kookplezier!

12:10 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.