Pasen Pinwheels met cheddar, roerei en Quorn
Lauren Kreijger

Pasen Pinwheels met cheddar, roerei en Quorn

zaterdag 04 april 2020
Dit weekend staat De Hippe Vegetariër in het teken van Pasen! Verrukkelijke paasontbijtjes en goed vullende brunchrecepten; met deze recepten zorg je ervoor dat ook dit jaar Pasen weer een succes wordt. Vandaag hebben wij deze heerlijke pinwheels voor je!

Ingrediënten
Voor 12 pinwheels
35 minuten bereidingstijd

bosje bieslook
3 eieren
snuf zout
snuf peper
croissantdeeg
3 plakjes cheddar kaas
3 plakjes Quorn vegan smoky ham free slices

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

  2. Snijd de bieslook fijn en meng deze met de eieren, zout en peper.

  3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de eieren toe aan de pan en mix met een spatel tot roerei. Wanneer de eieren gaar zijn, haal je de pan van het vuur.

  4. Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg bij iedere verticale lijn los. Je krijgt nu 3 rechthoeken die ieder bestaan uit 2 croissants. De stippellijntjes die zorgen voor de afscheiding druk je bij elkaar. Zo krijgen we drie hele vierkantjes.

  5. Scheur 3 plakjes cheddar ieder in 5 reepjes. Beleg ieder vierkantje deeg met 5 reepjes cheddar kaas, roerei en een plakje quorn. Rol ieder vierkantje op en druk vast aan het einde. Snijd iedere rol in 4 stukjes. Leg de kleine rolletjes plat in de ovenschaal.

  6. Bak 25-30 minuten.


Ga jij deze Pasen pinwheels maken? Of heb je zelf een lekker paasbrunch idee? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.