...

PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread

door | 12 mrt 2018 | Adv, Brood, Feestdagen, Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, we gingen weer de vegan uitdaging aan! Dit keer met een 100% vegan paasmenu. Deze week verrassen we je dus met maar liefst zeven vegan paasrecepten. En wat past daar beter bij dan een vegan paasbrood besmeerd met amandelspijs spread? YUM! 

Wat heb je nodig?
Voor het brood
450 gram speltbloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel
7 gram gist (1 zakje)
75 gram kokosbloesemsuiker
150 milliliter amandelmelk
60 gram Becel original vloeibaar

Voor de vulling
100 gram pecannoten
150 gram rozijnen en/of krenten
5 bolletjes stemgember

Voor de spread
150 gram amandelmeel (of fijngemalen blanke amandelen)
100 gram kokosbloesemsuiker
3,5 eetlepels Becel met walnootolie
½ citroen, sap en rasp

TIP: de Becel met walnootolie past echt perféct in deze spread. Heerlijk qua smaak, geeft hem net die romige structuur die je wilt hebben en is natuurlijk 100% plantaardig.

Hoe maak je dit vegan paasbrood?

  1. Voeg de smeltmeel toe aan een kom. Strooi aan de ene kant van de kom een halve theelepel zout, aan de andere kant de kaneel, gist en kokosbloesemsuiker. Als je het zout eerst mengt met het meel aan de ene kant en de kaneel, gist en kokosbloesemsuiker aan de andere kant voor je alles door elkaar mengt, zal het zout de gist beter zijn werk kunnen laten doen. Zout kan het rijzen van het deeg namelijk tegengaan.
  2. Verwarm de amandelmelk en voeg de Becel toe aan het pannetje. Meng goed voor je dit toevoegt aan de kom.
  3. Kneed tot er een deeg ontstaat. Het zal in het begin wat plakken, maar na een paar minuten kneden zal het zich tot een egaal deeg vormen. Je kunt dit ook in een keukenmachine met deeghaken bereiden.
  4. Vet een schone kom in met een klein beetje olie, plaats het deeg er in en dek af met een theedoek. Laat het voor minstens anderhalf uur rijzen op een warme plek.
  5. Wel ondertussen de rozijnen, dep deze goed droog en hak ze samen met de pecannoten en stemgember fijn.
  6. Kneed ze door het deeg zodra het deeg gerezen is en vorm het deeg tot jouw gewenste broodvorm. Leg je brood op een plank, dek het deeg weer af met een theedoek en laat het voor nog een uur tot anderhalf uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer wat Becel over het deeg voor de glans straks en maak er eventueel sneetjes in voor de presentatie. Wanneer de oven is voorverwarmd, bak je het deeg gedurende 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
  8. Maak je amandelspijs spread terwijl je brood in de oven staat. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kom. Proef en voeg meer kokosbloesemsuiker of juist citroensap of -rasp toe naar smaak.
  9. Laat het brood na het bakken goed afkoelen en serveer met je amandelspijs spread. Laat Pasen maar komen!

Heb jij dit vegan paasbrood gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread
Article Name
PASEN: Vegan paasbrood met amandelspijs spread
Description
Jaaa, we gingen weer de vegan uitdaging aan! Dit keer met een 100% vegan paasmenu. Deze week verrassen we je dus met maar liefst zeven vegan paasrecepten. En wat past daar beter bij dan een vegan paasbrood besmeerd met amandelspijs spread? YUM! 
Author
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt