Geniet van een heerlijke en eenvoudige vegetarische maaltijd met deze pasta Genovese met smaakvolle basilicumpesto. Dit gerecht komt uit de maaltijdbox van Ekomenu en combineert de rijke smaken van verse tomaten, volkoren penne en knapperige snijbonen. De toevoeging van aardappels zorgt voor een verrassende twist aan deze klassieke Italiaanse favoriet. Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen no time een smaakvolle maaltijd op tafel. Laten we snel aan de slag gaan met dit eenvoudige en voedzame recept voor Pasta Genovese met basilicumpesto!
Ekomenu
Ben jij op zoek naar een maaltijdbox vol biologische producten? Dan ben je bij Ekomenu aan het juiste adres! Deze boxen zijn enkel gevuld met seizoensproducten, zonder onnatuurlijke toevoegingen. De producten worden direct ingekocht bij een boer en verkocht aan jou! Er is dus geen tussenschakel nodig om de box te vullen. Dit kunnen wij alleen maar toejuichen! Daarnaast kun jij bij Ekomenu je maaltijdbox volledig op maat maken. Zo zijn er 14 verschillende leefstijlmenu’s, waardoor jij je eigen wensen kan doorgeven. Een keertje vegan? Dat kun je makkelijk omzetten bij jouw wekelijkse bestelling. Waar wacht jij nog op? Bestel nu hier jouw maaltijdbox en geniet van heerlijke, biologische maaltijden! Profiteer nu van onze speciale aanbieding en gebruik de code 50HVEGA om direct 50% korting te ontvangen op jouw eerste maaltijdbox.
Ingrediënten voor de pasta Genovese
voor twee personen
2 tomaten, in blokjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
250 g snijbonen, gehalveerd
250 g vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
170 g volkoren penne
100 g pesto basilicum, grof gesneden
25 g pijnboompitjes, geroosterd
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de aardappels in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de kooktijd de snijbonen toe aan de pan met aardappels. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de volkoren pasta in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
3. Doe de pesto basilicum in een bakje en roer een beetje van het eerder opgevangen kookvocht erdoor. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en tomaat 2 minuten op een middelhoog vuur.
4. Voeg de pasta, aardappels, snijbonen en pesto toe en roer alles op een hoog vuur stevig door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta Genovese in een mooie schaal en garneer met de verse basilicum en pijnboompitjes.
Tip: Heb je toevallig nog wat kaas in huis? Dan kun je deze over de pasta raspen.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb jij al eens een maaltijdbox besteld bij Ekomenu? Laat je ervaringen achter in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties