Op zoek naar een lekkere salade met seizoensproducten? Deze pastinaaksalade met peer en walnoten heeft een hele goede balans tussen zoet en hartig. De peer en rozijnen zorgen voor een zoete touch in de verder hartige salade met geroosterde pastinaak en een dressing op basis van olie en azijn. Lees hieronder het recept!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 winterpeen, geschild en geraspt
1 peer, in reepjes
1 bosui, in ringen
1 teentje knoflook, geperst
400 g pastinaak, in reepjes
200 g radijs, in dunne plakjes
150 g rucola melange
75 g rozijnen
60 g walnoten
2 tl tijm
zout en peper
olijfolie
voor de dressing
1 teentje knoflook, fijn gesneden
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
Hoe maak je de pastinaaksalade?
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pastinaakreepjes en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel royaal met olijfolie. Sprenkel de tijm eroverheen en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pastinaak 20 minuten in het midden van de oven, keer halverwege om.
- Laat de rozijnen even weken in een bakje heet water.
- Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de walnoten 5 minuten totdat ze licht beginnen te verkleuren. Schud regelmatig om.
- Verhit de olijfolie voor de dressing in een koekenpan. Bak daarin de knoflook 1 minuut totdat deze begint te geuren. Voeg vervolgens de balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Houdt de dressing warm.
- Doe de rucola melange, pastinaak, winterpeen, radijs en peer in een grote mengkom, voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Verdeel de pastinaaksalade over vier borden en garneer met de bosui, rozijnen en walnoten en serveer met de warme dressing. Eet smakelijk!
Heb jij deze pastinaaksalade geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Dit recept ga ik bewaren, lijkt me erg lekker!