...

Vegan pepernoten

door | 5 dec 2017 | Adv, Feestdagen, Recepten, Snack, Suikervrij, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Jaaaa speciaal voor Sinterklaas, vegan & suikervrije pepernoten! Altijd een leuke uitdaging: een klassiek recept plantaardig en suikervrij maken. Met deze pepernoten is dat super goed gelukt! 100% plantaardig, nog steeds krokant en mooi bros, maar dan met dadels in plaats van geraffineerde suikers. Geniet ervan vanavond!

Wat heb je nodig?
150 gram bloem
50 gram amandelmeel (of fijngemalen amandelen)
100 ml Becel Original Vloeibaar
150 gram geweekte dadels*, ontpit
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout

*Wil jij je pepernoten toch liever wat zoeter? Kies dan bijvoorbeeld voor 75 milliliter agavesiroop in plaats van dadels, of voeg 100 gram basterdsuiker toe.

Hoe maak je deze vegan pepernoten?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Week de ontpitte dadels circa 10 minuten in heet water.
  3. Meng alle droge ingrediënten (bloem, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden, zout) in een kom.
  4. Meng de natte ingrediënten (dadels en margarine) in de keukenmachine tot een gladde massa.
  5. Meng de droge en natte massa door elkaar en kneed het tot een samenhangend geheel.
  6. Maak pepernoten van het deeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak ze in circa 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Goed laten afkoelen en smullen maar. Veel plezier vanavond!

Heb jij deze pepernoten gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pepernoten: vegan & suikervrij
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

5 Reacties

  1. Corrente di sabbia

    Dit zijn GEEN pepernoten!!!!!!!!!!!!!!

    Dit zijn KRUIDNOTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Antwoord
  2. Nanda

    Heel lekker! Ik heb ze net gemaakt en ze vallen in de smaak. Een heel goed alternatief voor alle Sint- suiker- rotzooi. Bedankt voor het recept!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Nanda, wat leuk om te horen dat de vegan pepernoten zo goed zijn bevallen 🙂

      Antwoord
  3. Lise

    Hoi,ik wil dit receptje vandaag gaan maken, maar vraag me af of een eetlepel bakpoeder niet wat teveel is? In dergelijke recepten zie ik dat er maar 1 a 2 theelepeltjes bakpoeder in moet. En heb je het zelf al eens met agavesiroop geprobeerd?

    Groetjes!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Lise, bij ons werkte het heel goed met een eetlepel bakpoeder! We hebben het recept niet met agavesiroop geprobeerd, we vinden dat de dadels genoeg zoet toevoegen 🙂 Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt