Recepten
Piadine zijn de Italiaanse versie van tortilla’s: in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië eenmaal heeft geproefd, is voor altijd verkocht. Ze worden warm gegeten en je kunt ze beleggen met alles wat je hartje begeert, zoals deze met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta. Een heerlijk paasrecept van de olijfolie-autoriteit Oil & Vinegar!
Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
Voor het deeg
400 gram bloem voor verse pasta
160 milliliter water
60 milliliter Puglia olijfolie
1 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder
Voor de piadine
10 plakken aubergine, 5mm dik
8 kalamata olijven
120 gram feta
6 eetlepels aegan tapenade
bonescco olijfolie
rucola
zout en peper
Hoe maak je deze Italiaanse piadine?
Doe voor de piadine bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een mengkom, meng tot een egale massa en maak er een bol van. Laat deze afgedekt op een warme plek 10 minuten rijzen. Het deeg opdelen in bollen van 80 gram en afgedekt weer op een warme plek zetten, dit keer voor een half uur. Rol de bollen uit tot dunne plakken en bak ze in een droge koekenpan totdat ze gaar zijn.
Verwarm een grillpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder de pitten van de Kalamata olijven en snij in kleine stukjes. Smeer de Aegean tapenade op een piadine, leg hier de gegrilde aubergine op en kruimel de feta eroverheen. Leg stukjes olijf op de feta en maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.
Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu 116 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en ambacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
Voor het deeg
400 gram bloem voor verse pasta
160 milliliter water
60 milliliter Puglia olijfolie
1 theelepel zeezout
1 theelepel bakpoeder
Voor de piadine
10 plakken aubergine, 5mm dik
8 kalamata olijven
120 gram feta
6 eetlepels aegan tapenade
bonescco olijfolie
rucola
zout en peper
Hoe maak je deze Italiaanse piadine?
Doe voor de piadine bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een mengkom, meng tot een egale massa en maak er een bol van. Laat deze afgedekt op een warme plek 10 minuten rijzen. Het deeg opdelen in bollen van 80 gram en afgedekt weer op een warme plek zetten, dit keer voor een half uur. Rol de bollen uit tot dunne plakken en bak ze in een droge koekenpan totdat ze gaar zijn.
Verwarm een grillpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder de pitten van de Kalamata olijven en snij in kleine stukjes. Smeer de Aegean tapenade op een piadine, leg hier de gegrilde aubergine op en kruimel de feta eroverheen. Leg stukjes olijf op de feta en maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.
Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu 116 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en ambacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.