Pita köfte met Griekse yoghurtsaus
Lauren Kreijger

Pita köfte met Griekse yoghurtsaus

zondag 24 mei 2020
Naar recept
Lunch
Turks

Voor dit recept heb ik mij laten inspireren door de Turkse keuken. We delen met jullie: gezond Turks fastfood! Deze köfte zijn gemaakt op basis van zwarte bonen. Door aanvulling van kruiden, noten en gedroogd fruit zitten deze balletjes vol met verschillende smaken.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de sjalotjes fijn. Voeg ongeveer ¾ van de fijngesneden sjalotjes toe aan een kom.

Stap 2

Lek de zwarte bonen uit met behulp van een vergiet en voeg deze samen met het meel, de peterselie, harissa en zout en peper toe aan de kom.

Stap 3

Hak de amandelen en abrikozen fijn. Voeg ook deze toe aan de kom. Kneed het beslag en vorm met je handen ovaalvormige ballen. Dit worden de köfte. Leg de köfte op een bord en dek ze af met folie. Zet het bord in de koelkast.

Stap 4

Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Voeg de knoflook samen met de overgebleven sjalotjes toe aan een kom.

Stap 5

Rasp de helft van de komkommer grof en voeg dit samen met de Griekse yoghurt en de dille toe aan de kom. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de kom. Roer de ingrediënten met een lepel en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak hierin de köfte in 8-10 minuten bruin en gaar.

Stap 7

Snijd in de tussentijd de overige helft van de komkommer in plakjes.

Stap 8

Doe de pitabroodjes in de oven of een broodrooster. Snijd ze open en vul met komkommer, köfte en een flinke dot saus.

Ga jij deze pita köfte maken of heb je een ander lekker recept dat je met ons wilt delen? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.