...

Pizza van Turks brood

door | 1 aug 2022 | courgette, De Hippe Vegetariër, prei, Recepten, Snel klaar, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Wie houdt er niet van pizza? Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten voor het zelf maken van pizza’s. Op een groentebodem, een wrap en nu ook op Turks brood. Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Dit is de variant van onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis. Hij deelde met ons zijn recept!

Ingrediënten
1 rond Turks brood (25 cm)
1 prei, in ringen
1 rode ui, in ringen
½ gele courgette, in plakjes van ½ cm
1 bol mozzarella (125 g)
100 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
300 ml tomatensaus

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt of kun je gebruiken voor een extra pizza).
2. Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout.
3. Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken.

Bekijk hier de video van Koken met Kennis over hoe je deze pizza maakt.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Pizza van Turks brood
Article Name
Pizza van Turks brood
Description
Wie houdt er niet van pizza? Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Het recept vind je hier!
Author
Eke Mariën
Volg Eke

Eke Mariën

Kook-expert van De Hippe Vegetariër at Koken met kennis
Eke, bekend van zijn boeken ‘Bakken met kennis’ en ‘Cook & Chemist’, is de echte kook-expert van De Hippe Vegetariër. Met zijn achtergrond als kok, foodstylist en kookschooldocent weet Eke alles over koken, de basisbereidingen maar vooral ook over de chemie van kookprocessen. Eke werkt als freelance foodstylist, productontwikkelaar en bedenkt en styleert recepten voor diverse bekende (kook)tijdschriften.
Eke Mariën
Volg Eke

Latest posts by Eke Mariën (see all)

6 Reacties

  1. Martha

    Helaas de Pizza was een misser, de ingredientenlijst klopt niet. Ik raad aan om met grwicjt te werken inplaats van met stuks

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Martha,

      Wat jammer om te lezen dat het gerecht is mislukt, waar ging het precies fout? Wellicht kan ik je nog helpen!

      Wij werken in principe altijd met stuks, omdat dit toegankelijker is in de winkel! Wanneer we een verpakking vermelden, zoals nu met de mozzarella, vermelden we wel altijd de hoeveelheid in gram erbij.

      Liefs, Karlijn

      Antwoord
  2. Nientje

    Mwoah, “de andere helft [van het brood] wordt niet gebruikt”…dit is juist een ideale manier om overgebleven pides/restjes op te maken! Voedselverspilling is zo ontzettend zonde!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Nientje, wij houden juist van restjes en gebruiken deze dan mooi weer in een ander recept! Of we maken de pizza gewoon nog een keer 🙂 Maar eens hoor, echte voedselverspilling is natuurlijk zonde!

      Antwoord
  3. Pam Huizinga

    Bij de Aldi verkopen ze mini-Turkse broodjes. Heerlijk voor mini pizza’s, bij de lunch!

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Hi Pam,

      Bedankt voor je tip! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt