Wie houdt er niet van pizza? Tegenwoordig zijn er steeds meer varianten voor het zelf maken van pizza’s. Op een groentebodem, een wrap en nu ook op Turks brood. Deze pizza is ontzettend snel en makkelijk te maken en kan je beleggen met veel groenten! Dit is de variant van onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis. Hij deelde met ons zijn recept!
Ingrediënten
1 rond Turks brood (25 cm)
1 prei, in ringen
1 rode ui, in ringen
½ gele courgette, in plakjes van ½ cm
1 bol mozzarella (125 g)
100 g Parmezaanse kaas
30 g basilicum
300 ml tomatensaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd het brood horizontaal doormidden en beleg één snijkant met de tomatensaus (de andere kant van het brood wordt niet gebruikt of kun je gebruiken voor een extra pizza).
2. Verdeel de plakjes courgette, rode uiringen en prei over het brood. Rasp de kaas erboven en scheur de mozzarella in stukjes erop. Pluk de blaadjes van de basilicum en strooi de helft er overheen. Bestrooi met peper uit de molen en een beetje zout.
3. Bak de pizza 15 min. in de oven. Verdeel de rest van de basilicum erover en snijd in 4 stukken.
Bekijk hier de video van Koken met Kennis over hoe je deze pizza maakt.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, of Instagram. We zijn benieuwd!
Helaas de Pizza was een misser, de ingredientenlijst klopt niet. Ik raad aan om met grwicjt te werken inplaats van met stuks
Hi Martha,
Wat jammer om te lezen dat het gerecht is mislukt, waar ging het precies fout? Wellicht kan ik je nog helpen!
Wij werken in principe altijd met stuks, omdat dit toegankelijker is in de winkel! Wanneer we een verpakking vermelden, zoals nu met de mozzarella, vermelden we wel altijd de hoeveelheid in gram erbij.
Liefs, Karlijn
Mwoah, “de andere helft [van het brood] wordt niet gebruikt”…dit is juist een ideale manier om overgebleven pides/restjes op te maken! Voedselverspilling is zo ontzettend zonde!
Hoi Nientje, wij houden juist van restjes en gebruiken deze dan mooi weer in een ander recept! Of we maken de pizza gewoon nog een keer 🙂 Maar eens hoor, echte voedselverspilling is natuurlijk zonde!
Bij de Aldi verkopen ze mini-Turkse broodjes. Heerlijk voor mini pizza’s, bij de lunch!
Hi Pam,
Bedankt voor je tip! 🙂