Woensdag is bij ons pizzadag! En laten we eerlijk zijn er is geen betere gelegenheid om dit heerlijke recept te maken. Deze kleurrijke plaatpizza met gegrilde groenten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte manier om, op een leuke manier, extra veggies binnen te krijgen! Door gegrilde groenten uit potten en blikken te gebruiken, krijgt het een authentieke smaak die anders is als anders. En door de toevoeging van haverfraîche krijgt het ook nog de romige, frisse touch die het nodig heeft. Wij zouden deze pizza elke week wel kunnen eten! Maak jij deze plaatpizza met gegrilde groenten met ons mee?
Ingrediënten plaatpizza met groenten
1 rol (270 g) bladerdeeg
1 rode ui, in halve maantjes
1 bosui, in dunne ringetjes
295 g gegrilde rode paprika, in reepjes
180 g gegrilde artisjokharten in olie, in vieren
120 g haverfraîche
75 g groene olijven, gehalveerd
3 el tomatensaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Rol het bladerdeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk het vervolgens met de tomatensaus. Door gaatjes te prikken in het bladerdeeg wordt de korst van de pizza knapperiger.
3. Verdeel de artisjokharten, rode ui, paprika en olijven over het bladerdeeg.
4. Bak de plaatpizza 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat deze goudbruin en gaar is.
5. Haal de plaatpizza met groenten uit de oven en verdeel de haverfraîche in dotten eroverheen. Garneer met de bosui en serveer direct.
TIP: Je kunt eindeloos variëren met de groenten op deze plaatpizza! Welke groente zou jij erop doen?
Heb jij deze plaatpizza met groenten gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties