...

Plantaardige Quorn Supreme burger boordevol eiwitten

door | 16 okt 2019 | Adv, avocado, paddenstoelen, Quorn, Recepten, spinazie, Vega burgers, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Burgers zijn een echte favoriet, waar je ons altijd blij mee kunt maken! De vegetarische burger is inmiddels steeds meer ingeburgerd in menukaarten en thuis, maar hoe zit het met de veganistische burger? Om te laten zien dat de vegan burger echt niet onder doet voor de klassieker, maakten wij een plantaardige burger boordevol eiwitten! Met in de hoofdrol de vegan Quorn Supreme burger, champignons, spinazie en avocado-kikkererwten hummus. Dankzij de vegan Supreme burger en de eiwitrijke toppings bevat deze burger maar liefst 26,4 gram eiwitten – een ware bron van eiwitten dus. Probeer dit recept nu zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
4 Quorn vegan Supreme burgers
2 sjalotjes
1 tomaat
200 g champignons
50 g spinazie
zonnebloemolie
zout en peper

voor de avocado-hummus:
100 g kikkererwten
1 avocado
sap van ½ citroen
2 el zonnebloemolie
2 el water
1 tl tahin
1/2 tl komijn
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg de kikkererwten samen met de rest van de ingrediënten toe aan de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de Supreme burgers over het ovenrooster en bak deze 14 minuten onder de grillstand in de oven.
  4. Snijd de sjalotjes in ringen en snijd de tomaten en champignons in plakjes.
  5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de sjalotjes 2-3 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Haal de gebakken sjalotjes uit de pan en bak hierin de champignons 5 minuten totdat deze hun meeste vocht hebben losgelaten en goudbruin kleuren.
  6. Verdeel de spinazie over de onderzijde van de broodjes en leg hier de burgers op.
  7. Verdeel de gebakken uien en champignons over de burgers en verdeel de plakjes tomaat hierover. Verdeel de avocado-hummus over de burgers en leg hier de bovenkant van de broodjes op. Smakelijk!

Wat is jouw favoriete burger recept? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Plantaardige Quorn Supreme burger boordevol eiwitten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

  1. Claudia

    Wat een mooie burger heb je daar gemaakt. Maar, gezien de titel, ben ik dan ook weer heel benieuwd hoe boordevol eiwit deze burger dan is? Heb je de voedingswaarde ook erbij? Ben zelf, naast de eiwitten, ook erg vd vezels….. hoe zit het daarmee in dit recept?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Claudia, dankjewel!! Deze burgers (gemaakt volgens het recept) bevatten 26,4 gram eiwitten per stuk, wat aan de hoge kant is. Ik snap dat je benieuwd bent naar de vezels, helaas heb ik geen antwoord op je vraag. Wij hebben de rest van de voedingswaarden niet berekend en echt alleen de focus gelegd op de eiwitten. Sorry!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt