Plants Only Kitchen is Gaz Oakly's nieuwste boek en een aanwinst voor jouw boekenkast. Nieuwsgierig waarom? Lees dan zometeen zeker even onze review. Maar voor nu, probeer eens deze heerlijke tofuköfte! Een recept uit Plants Only Kitchen. Lekker voor in een warm pitabroodje met sla, muntdip en hummus. Weer eens wat anders dan een broodje falafel!
Ingrediënten
Voor
personen
Voor de köfte
Voor de muntdip
Serveer met
warme pitabroodjes eenvoudige salade van tomaat, rode ui, komkommer en sla hummus
Bereidingswijze
Stap 1
Wikkel de tofu in de schone theedoek, zet er iets zwaars op en zet 10 minuten opzij. Pak de tofu uit en dep droog.
Stap 2
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 3
Maak eerst de köfte. Prak de tofu met een pureestamper in een grote mengkom tot kleine stukjes. Voeg de rest van de ingrediënten voor de köfte, behalve de kokosolie, toe aan de kom en meng met je handen door elkaar. Voeg wat extra bloem toe als het tofumengsel te nat is.
Stap 4
Neem een paar eetlepels tofumengsel en vorm met je handen tot een köfte. Herhaal met de rest van het tofumengsel. Leg de köfte op de bakplaat.
Stap 5
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur, voeg wat kokosolie toe en bak de köfte in porties goudbruin, ongeveer 3 minuten per portie. Leg de köfte terug op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
Stap 6
Meng intussen de ingrediënten voor de muntdip in een kleine kom.
Serveer de köfte in warme pitabroodjes met sla, muntdip en hummus.
Heb jij het kookboek Plants Only Kitchen al in bezit? Of heb je dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd! PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon! Plants Only Kitchen Gaz Oakly Uitgever: Quadrille Publishing Ltd EAN: 9781787134980 Prijs: €20,99
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Ik vond dit recept in v'gan lifestyle magazine en heb het gisteren bereid. Zo lekker als het eruit ziet op de foto, zo smaakt het ook. Heerlijk gekruid, de munt en het pepertje maken het echt af. Ik heb ervan genoten, dank je wel!
11:40 19 januari 2024Hi Angelique, Wat leuk om te horen! :-D Groetjes, Daniëlle
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Er zat niet veel smaak aan de kofte, ondanks dat ik er een grotere hoeveelheid kruiden in had gedaan dan in het recept stond.
11:40 19 januari 2024Hoi Hilda, jammer dat er voor jou niet genoeg smaak aan zat. Hopelijk heeft een volgend recept wel meer smaak!
11:40 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.