...

Pompoen-courgettequiche met quinoabodem

door | 27 jan 2014 | courgette, Glutenvrij, Hartige taart, pompoen, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Een geweldig taartje dat ik uit Fresh & Light van Donna Hay gehaald heb. Een quiche met een bodem van quinoa! Ik zou het niet snel bedacht hebben. De combinatie van pompoen, courgette en geitenkaas erop smaakt heerlijk warm en fris tegelijk met de smeuiigheid van de geitenkaas. Een verrassende aanrader!

Wat heb je nodig?
Voor de taartbodem:
250 quinoa
1 eiwit
zout en peper

Voor de vulling:
1 grote flespompoen
2 courgettes
1 eetlepel olijfolie
handjevol salie
zout en peper

Voor de garnering:
150 gram zachte geitenkaas of feta


Hoe maak je deze quiche met quinoabodem?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Ontdoe ondertussen de pompoen van haar zaden en draadjes en snij samen met de courgette in blokjes. Meng op een bakplaat met de olijfolie en de salie, breng op smaak met zout en peper en bak in ongeveer 20 minuten gaar, tot de pompoen goudbruin kleurt en beide groenten zacht zijn.
Laat de temperatuur van de oven zakken naar 160 graden. Meng de gekookte quinoa met het eiwit en zout en peper naar smaak. Druk het mengsel in een quichevorm van ongeveer twintig centimeter doorsnede en laat 30 minuten bakken, tot de bodem iets krokant is (let op: niet hard!) en goudbruin begint te kleuren. Schep de vulling op de quinoabodem en bestrooi met de geitenkaas of de feta, zet de quiche nog 10 minuten in de oven zodat de groenten weer opwarmen en de kaas kleurt. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Fresh & Light van Donna Hay

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoen-courgettequiche met quinoabodem
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

1 Reactie

  1. Solange Vrolix

    Njammie!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt