Dit is echt een subliem smulgerecht! Als je dol bent op de Italiaanse smaaksensatie en pizza niet kan laten staan dan is dit de meest geniale gezonde(re) variant. De portobello wordt super sappig in de oven en de quinoa neemt de smaak op van de pittige tomatensaus, de gesmolten mozzarella tot slot maakt het helemaal af!
Wat heb je nodig?
4 portobello’s
kopje quinoa
1 pot tomatensaus (kies je favoriet of maak hem zelf!)
2 tenen knoflook
8 blaadjes basilicum
½ theelepel oregano
4 plakken mozzarella
zout en peper
Hoe maak je deze portobellopizzaatjes?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de portobello’s zonder hem te beschadigen, leg op een bakblik en bak gedurende 10 minuten. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de knoflook en de basilicum fijn. Roer zodra de quinoa klaar is de tomatensaus, de knoflook, de basilicum en de oregano door de quinoa en breng op smaak met zout en peper. Haal de portobello’s na 10 minuten uit de oven, laat het vocht eruit lopen en vul rijkelijk met het quinoamengsel. Leg op iedere portobello een plak mozzarella en laat nog 10 minuten bakken. Je kan op het laatst de grill aanzetten om de mozzarella goudbruin te laten kleuren. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog
Mozarella, is net zoals de meeste kazen NIET vegetarisch. Zeer veel kazen hebben dierlijk stremsel als ingredient.
Beste Ikke,
Bedankt voor je opmerking! Helaas is het zo dat veel kazen nog dierlijk stremsel bevatten. Op de website van de vegetariërsbond kan je een overzicht vinden van vegetarische kazen: https://www.vegetariers.nl/bewust/product-keurmerk
Dit helpt al een beetje in het kiezen van de vegetarische kazen in de supermarkt 🙂
Groetjes,
Daniëlle