...

Portobello-pizzaatjes gevuld met quinoa

door | 1 apr 2014 | Glutenvrij, Granen, paddenstoelen, Recepten, Snel klaar, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Dit is echt een subliem smulgerecht! Als je dol bent op de Italiaanse smaaksensatie en pizza niet kan laten staan dan is dit de meest geniale gezonde(re) variant. De portobello wordt super sappig in de oven en de quinoa neemt de smaak op van de pittige tomatensaus, de gesmolten mozzarella tot slot maakt het helemaal af!

Wat heb je nodig?
4 portobello’s
kopje quinoa
1 pot tomatensaus (kies je favoriet of maak hem zelf!)
2 tenen knoflook
8 blaadjes basilicum
½ theelepel oregano
4 plakken mozzarella
zout en peper

Hoe maak je deze portobellopizzaatjes?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de steel van de portobello’s zonder hem te beschadigen, leg op een bakblik en bak gedurende 10 minuten. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij ondertussen de knoflook en de basilicum fijn. Roer zodra de quinoa klaar is de tomatensaus, de knoflook, de basilicum en de oregano door de quinoa en breng op smaak met zout en peper. Haal de portobello’s na 10 minuten uit de oven, laat het vocht eruit lopen en vul rijkelijk met het quinoamengsel. Leg op iedere portobello een plak mozzarella en laat nog 10 minuten bakken. Je kan op het laatst de grill aanzetten om de mozzarella goudbruin te laten kleuren. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog

Summary
recipe image
Recipe Name
Portobello-pizzaatjes gevuld met quinoa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

2 Reacties

  1. ikke

    Mozarella, is net zoals de meeste kazen NIET vegetarisch. Zeer veel kazen hebben dierlijk stremsel als ingredient.

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Beste Ikke,

      Bedankt voor je opmerking! Helaas is het zo dat veel kazen nog dierlijk stremsel bevatten. Op de website van de vegetariërsbond kan je een overzicht vinden van vegetarische kazen: https://www.vegetariers.nl/bewust/product-keurmerk

      Dit helpt al een beetje in het kiezen van de vegetarische kazen in de supermarkt 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt