Een snelle frisse tabouleh voor een zonnige dag, uit het boek Puur en makkelijk. In dit duurzame boek staan simpele recepten voor het hele jaar door, en leer jij voedselverspilling tegen te gaan. Lees ook onze review van het mooie kookboek Puur en makkelijk van Alex Elliott-Howery en James Grant. Vandaag delen wij hun recept voor bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel!
'Dit is Sabines herfstvariant van het klassieke Midden-Oosterse gerecht, gemaakt met boekweit voor een glutenvrije tabouleh. De bittere smaak van de radicchio combineert geweldig met de friszure tomaten en granaatappelzaadjes, en de zoetheid van de granaatappelsiroop. Voeg als je wilt vlak voor het serveren een klodder yoghurt toe.' - Alex Elliott-Howery & James Grant
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de boekweit in een grote pan met gezouten kokend water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de boekweit 6 tot 8 minuten zachtjes koken. De boekweit moet beetgaar zijn en dus nog iets stevige korrels hebben. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2
Doe de boekweit, komkommer, tomaten, radicchio en granaatappelpulp in een kom. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap, driekwart van de kruiden en naar smaak zout en peper toe. Meng alles voorzichtig.
Stap 3
Doe de tabouleh in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de sumak en de rest van de kruiden erover en besprenkel het gerecht met de granaatappelsiroop.
Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit het boek Puur en makkelijk? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!
Puur en makkelijk
Alex Eliott-Howery & James Grant
Uitgever: Good Cook B.V.
EAN: 9789461432384
Prijs: €25,95

Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.