...

Puur natuur Groente: bloemkooltosti

door | 4 apr 2019 | bloemkool, Glutenvrij, Groenteschotel, Lunch, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Puur natuur Groente is het kookboek van Monique van der Vloed en staat bomvol heerlijke vega(n) recepten en tips om elke dag meer groente te eten! Niet iedereen gaat meer groente eten zo makkelijk af, zeker in ons huidige drukke bestaan met werk, school of een gezinsleven. In dit boek geeft Monique je handige tools om iedere dag méér groenten te eten in de vorm van heerlijke recepten. Vandaag: bloemkooltosti!

Ingrediënten
1 bloemkool, in roosjes gesneden
2 eieren
200 gram zachte geitenkaas
1 el ras-el-hanout kruiden
gedroogde bieslook, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot een fijne massa.
  3. Voeg de eieren, indien gewenst de kruiden en 100 gram geitenkaas toe en maal tot een homogene massa.
  4. Schep op de bakplaat twee bergjes bloemkoolmassa. Vorm er twee gelijke vierkante stukken mee.
  5. Bak de plakken 20-25 minuten op 185 °C. Haal de bakplaat uit de oven en beleg een plak met de resterende kaas.
  6. Pak met een spatel voorzichtig de andere plak op en leg op de belegde plak. Strooi er wat bieslook overheen.
  7. Bak opnieuw 20-25 minuten op 185 °C, blijf wel steeds even controleren.
  8. Gebruik je de airfryer? Volg het recept zoals hierboven omschreven. Hou echter rekening met kortere baktijden. Bekleed een baklift met bakpapier en bak de plakken op 185 °C 10 minuten, in plaats van 20-25 minuten. Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept uit het kookboek Puur natuur Groente? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram of tip jouw favoriete recept. We zijn benieuwd!

Puur natuur Groente
Monique van der Vloed
Uitgever: Uitgeverij Passie
ISBN: 9789492847034
Prijs: €20,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkooltosti
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt