...

Quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen

door | 24 okt 2022 | boerenkool, bonen, De Hippe Vegetariër, pompoen, Recepten, Vegan, Wraps

Print Friendly, PDF & Email

Een geheel nieuwe variatie op de bekende Mexicaanse quesadilla. Een lekker, gezond en comfy recept met boerenkool, hartverwarmende pompoen en zwarte bonen. Een favorietje van ons op de redactie! Lees snel verder.

 

Ingrediënten quesadilla

voor 4 personen
8 tortilla wraps
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 blik (200 g) zwarte bonen
400 g pompoenblokjes
200 g (plantaardige) kaas, geraspt
150 g boerenkool, fijngesneden
120 g haver fraîche
1 el sriracha
1 tl chilipoeder
zonnebloemolie
zout en peper  

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes met wat zonnebloemolie, zout en peper over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in 20 minuten in het midden van de oven totdat de blokjes beetgaar zijn. Hussel halverwege om.
  2. Meng de helft van de haver fraîche en de sriracha in een kom. Zet apart.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 6 minuten totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de zwarte bonen, inclusief het vocht en de chilipoeder toe en laat pruttelen. Voeg de boerenkool toe en bak nog 1 minuut mee. Verwijder de pan van de warmtebron en roer de pompoenblokjes erdoorheen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Besmeer twee wraps aan één kant met een dun laagje haver fraîche. Beleg een wrap aan de besmeerde kant met wat (plantaardige) kaas en het groente mengsel, gevolgd door nog een laagje kaas. Dek dit af met de andere wrap, met de besmeerde kant omlaag.
  5. Verhit een koekenpan met wat zonnebloemolie op middelhoge temperatuur en leg de quesadilla hierin. Bak de quesadilla 3 minuten of totdat de onderkant bruin begint te kleuren. Draai de quesadilla met behulp van een spatel voorzichtig om en bak nogmaals 3 minuten.
  6. Herhaal stap 5 en 6 met de overige wraps.
  7. Snijd de quesadillas voorzichtig in vieren, verdeel ze over de borden en serveer met de haver fraîche-sriracha dip.  

Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Quesadilla met boerenkool, pompoen en zwarte bonen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

Latest posts by Pien Freije (see all)

2 Reacties

  1. Arian Prins

    Goede middag ,wat is sriracha ?

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Arian,

      Sriracha is een pittige saus, bij elke supermarkt te koop!

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt