...

Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort

door | 9 sep 2013 | doperwten, Glutenvrij, Granen, radijs, Recepten, rucola, Salade, Snel klaar, tuinbonen

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is een kleurig kunstwerk op je bord en is gevuld met ingrediënten zoals radijsjes en tuinbonen die ik zelf weleens neig te vergeten… Eigenlijk zijn ze super lekker en gezond! En het ziet er ook nog eens leuk uit. De roquefort (of andere blauwe kaas) in dit gerecht is een echte smaakmaker zonder dat je er veel van hoeft te gebruiken, in combinatie met de lichtzoete witte druif is het een palet van smaken waar ik dolgelukkig van word.

Wat heb je nodig?
Voor de quinoa-salade:
250 gram quinoa
1 bos radijsjes
200 gram doperwten (diepvries)
200 gram tuinbonen (diepvries)
250 gram pitloze witte druiven
zakje rucola

Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
2 limoenen, uitgeperst
1 theelepel honing

Voor de garnituur:
100 gram gekruimelde blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, Danish blue etc)
Handje grofgehakte pecannoten

Hoe maak je deze kunstige quinoa?
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Doe ondertussen de bevroren tuinbonen in een koekenpan en laat ontdooien op een laag vuur, wanneer ze bijna ontdooit zijn doe je er de bevroren doperwten bij zodat ze op hetzelfde moment klaar zijn (ontdooit = gaar). Snij de radijsjes in dunne plakjes en snij de druiven doormidden. Gooi de doperwten, de tuinbonen, de radijsjes, de druiven en de rucola in een slakom. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie en wittewijnazijn met het sap van de limoenen en de honing en zorg dat er een egale dressing ontstaat. Meng deze dressing door de groenten in de slakom en voeg vervolgens de afgekoelde quinoa toe, meng opnieuw. Schep de quinoa-salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de gekruimelde blauwe kaas en grofgehakte pecannoten. Je bent klaar om te serveren!

Summary
recipe image
Recipe Name
Quinoa met radijsjes, tuinbonen en roquefort
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt