Creatief met quinoa, daar is deze quinoa-risotto een geweldig voorbeeld van! Heerlijk smeuiig door de pompoen in combinatie met de parmezaanse kaas. Echt comfort food voor ontspannen zondagavond, maar ook heel leuk om je gasten serveren. Lichter dan risotto maar net zo rijk van smaak!
Wat heb je nodig?
Voor de quinoa risotto:
350 gram quinoa
200 ml witte wijn (of evt water)
800 ml groentebouillon
250 gram pompoenpurree (pompoen koken en pureren, of uit een potje)
200 gram pompoenblokjes
100 gram parmezaanse kaas
1 pakje champignons
2 sjalotjes
2 eetlepels roomboter
3 eetlepels salie
zout en peper
Voor de garnering:
handje parmezaanse kaas
overige salie
Hoe maak je deze quinoa risotto?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster in 20-30 minuten gaar. Snij de sjalotjes fijn en de champignons in stukjes. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes hierin totdat ze glazig worden. Voeg dan de quinoa toe, blijf goed roeren terwijl de quinoa het vocht opneemt en een beetje bruin begint te worden. Blus de quinoa met de witte wijn en laat deze inkoken totdat het vocht weer bijna volledig opgenomen is. Voeg de helft van de groentebouillon toe en laat zachtjes koken terwijl je regelmatig blijft roeren. Blijf groentebouillon toevoegen zolang de quinoa al het vocht blijft opnemen (doe dit beetje voor beetje). Voeg vervolgens de pompoenpurree toe, meng alles goed en proef of de quinoa volledig gaar is. Voeg dan beetje bij beetje de parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Bereid terwijl de quinoa op laag vuur door kookt de champignons. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, voeg de champignons toe, zout en peper naar smaak en bak totdat ze champignons beginnen te slinken. Snij ondertussen de salie fijn en voeg driekwart toe aan de champignons, bak nog even totdat de champignons lekker bruin zijn. Proef de quinoa-risotto, breng op smaak met extra parmezaan, zout of peper en verdeel dan over de borden. Verdeel de champigons en de pompoenblokjes erover en garneer met het laatste restje salie en extra parmezaanse kaas. Je bent klaar om te serveren!
Dank aan Shutterstock voor de foto
Bron: Hello Natural
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat een heerlijk recept! Ik heb hetvanavond gemaakt en het was echt een succes ! Ik heb er een foto van gemaakt. Dankjewel!
Wat leuk Patty – dankjewel!
Wat grappig om risotto met quinoa te maken! Ga ik eens proberen!
Het ziet er echt super uit! Ik voel me echt vervelend om dit te zeggen maar parmezaanse kaas is niet vegetarisch.. Ze gebruiken enzymen uit geslachte kalfjes hun maag om deze kaas te maken. Het is echt vreselijk en ik wist het eerst ook niet. Sorry als je het wel wist, ik wou het zeggen omdat het voor mij ook een heel belangrijk weetje was.https://www.vegsoc.org/cheese
Dag Iris! Goed dat je dit ter sprake brengt. Ik weet het inderdaad, hoewel je ook echt vegetarische kazen hebt die natuurlijk gestremd zijn. Dus daar ga ik vaak naar op zoek. Eerlijk is eerlijk, soms eet ik weleens gewoon kaas door een gerecht. Omdat het zo lekker is, en omdat je zou kunnen beargumenteren dat het een ‘rest’ product is. Maar je hebt helemaal gelijk: kaas is in essentie beslist niet vegetarisch. Dank voor je kritische noot!
Ziet er echt heerlijk uit!