Quinoa, een woord dat menig foodie niet meer kan aanhoren. Want zodra deze in de mond word genomen wordt je direct bestempeld tot #quinoakut. Maar deze kleine korrels zijn een bron van vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. En bovendien een leuke afwisseling! Zeker als je dit combineert met bloemkool, paddenstoelen en blauwe kaas zoals in deze salade. Die dus naast lekker ook goed voor je is.
Ingrediënten voor 2 personen
1 kleine of ½ grote bloemkool
200 g paddenstoelen
60 ml balsamico azijn
1 el olijfolie
½ tl tijm
180 g quinoa
50 g blauwe kaas naar keuze
zout en peper naar smaak
Hoe maak je deze quinoa salade met bloemkool, paddenstoelen en blauwe kaas?
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snijdt de bloemkool en paddenstoelen grof en plaats deze op een bakplaat samen met de tijm, balsamico azijn, zout en peper. Tos door elkaar en rooster voor 20-30 minuten tot de bloemkoolroosjes beginnen te carameliseren en goudbruin worden. Halverwege even husselen. Ondertussen kook je de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de bloemkool en paddenstoelen uit de oven en mix met de quinoa. Breng op smaak met zout en peper, kruimel hier de blauwe kaas over en serveer.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Ziet er erg lekker uit. Het is een salade, eet je dit koud?
Hi Christine, deze salade kan je inderdaad koud eten of lauwwarm. Dus als je de warme quinoa door de koude onderdelen schept, heerlijk. Echt smullen!
Hoi! Is de blauwe kaas ook te vervangen door een andere soort kaas? Wat is er lekker bij? Groetjes Lotte.
Dag Lotte, ik denk dat geitenkaas of parmezaan een hele fijne vervanger zou zijn! 🙂 Eetsmakelijk!